Pap, mooi hoe je vanochtend, bij onze zondag bijeenkomst,  sprak over angst. Ik weet dat we dit hebben al een keer hebben behandeld, maar de woorden die nu kwamen waren weer prachtig. De vorige tekst ging ook over de angst. Zou je nog een keer kunnen herhalen wat je vanochtend precies doorgaf.

Ja lieve Bon, wat heb je er toch een moeite mee om tijdens de zondagochtend bijeenkomst mij door je heen te laten praten. Begrijp ik wel, maar ook hier zag je een mooi voorbeeld van twijfel c.q. angst die dan in je speelt. Hierdoor belemmer je jezelf. Je belemmert je in wat je hart je ingeeft.
Dat is wat angst doet. Het gooit sluiers over je hart. Je hart dat waarheid kent. Al onze harten. Mijn lichamelijke hart had er onder te lijden, omdat ik op aarde graag korte metten maakte met angst in mi,j maar ook met angst in anderen om me heen. En strijdt werkt natuurlijk niet, dat weten we inmiddels.
Angst gooit sluiers over waarheid, je hart kan dit voelen. Het mooie is dat ieders hart waarheid kan voelen, hierdoor ervaar je een diep weten. Soms lijkt het alsof 2 mensen die spreken vanuit hun hart iets anders zeggen maar dat is niet zo. Ze vertellen en ervaren een stukje van de waarheid.
Zo gooit angst ook sluiers over de dood. Terwijl dat echt de meest makkelijke stap is om te nemen omdat die voor je wordt genomen en je zachtjes wordt gedragen. Er is niets aan, als we er maar niet zo tegen vechten.
Angst gooit sluiers over de waarheid en daardoor blijven we onwetend over onze essentie. Mocht je je bewust worden van je eigen essentie dan verzeker ik je dat angst niet meer bestaat. Het is een product van het denken, niets anders dan dat. Wanneer je kennis krijgt kom je tot het diepe besef dat je eeuwig bent en verbonden bent met alles. Ook in de onwetendheid leeft de illusie van afgescheidenheid wat weer de oorzaak is van angstgedachten, wederom gemaakt in het denken.
Angst gooit sluiers over de communicatie tussen deze wereld en jullie wereld. Het gooit sluiers over wat je wilt doen, hoe je je voelt en hoe je wilt zijn. Het gooit sluiers waardoor je gaat twijfelen, je verkrampt en er geen beweging meer is. En zo blijf je voelen dat er iets in je leeft wat je maar niet naar buiten kunt of durft te brengen. Er leeft iets in je wat je wilt doen, zeggen en doorgeven, maar je bent bang.
Het idiote van het verhaal is, dat wanneer je deze sluiers zou oplichten, je dat liefde zou brengen. We willen niets anders dan dat, allemaal. Al lijkt dat niet zo. Ieder gedrag dat geen liefde voorbrengt is ontstaan in angst. Zo simpel is het.
Ik ben dankbaar omdat ik nu weer zonder sluiers de waarheid van mijn hart kan ervaren. Geen illusies meer, maar manifestaties vanuit liefde en waarheid.

Het volgende Bon, om even wat vragen te beantwoorden. Over het missen aan jullie kant van een geliefde die is overgegaan,of het missen van een relatie die er niet meer is. Nostalgie, het missen van dat diepe gevoel van liefde en verbondenheid wat iemand zo bij je omhoog kan halen. Let op mijn woorden, omhoog halen. Het zit dus al in je maar door de illusie waardoor je denkt dat iemand anders dit naar boven kan halen wacht je tot die perfecte partner of denk je met weemoed terug aan die geliefde. Helaas wordt ons echter niet de volledige waarheid voorgeschoteld door het denken. Het hart zou zeggen: hier is wat je zoekt, voel je me? Ik ben niet buiten je, maar ik ben jou.
Ik vocht alleen maar tegen angst in plaats van dat ik me richtte op de liefde in me, die er altijd al was. Door die angst bleef ik maar twijfelen aan de waarheid die ik op de diepste onroerende momenten wel kon begrijpen en ervaren. Zonde he van je tijd Bon?

Ja Pap, dat voelde ik vanochtend ook van je, maar doet me ook weer diep beseffen hoe essentieel het is om die liefde in mij te voelen. En het moment dat ik mijn aandacht er naar breng voel ik het ook.
De volgende vraag is wat is de echte achterliggende oorzaak van angst?

Onwetendheid en onbewustheid Bon en daarachter ligt het gevoel wat ontstaat wanneer je naar de aarde komt in een lichaam. Dan ontstaat het gevoel van afgescheidenheid en daarin ligt de opening van angst. Naast het feit dat angst al eeuwen heerst op de aarde en je dus onderhevig bent aan de programmering hier op aarde.
Overigens bestaan er volkeren die veel minder angst kennen dan de mensen waar het brein als hoogste prioriteit staat in het leven. Volkeren dicht bij de natuur, begrijpen de bewegingen van het leven en ook de overgangen naar het volgende leven. Het brein wordt minder getraind in het denken waardoor men beter blijft luisteren naar het hart.
Om nog even terug te komen op een eerdere vraag. Mocht je rondlopen met weemoed aan voorbije gelukkige dagen dan hoef je er niet tegen te vechten, zoals ik deed, maar je aandacht verplaatsen naar je hart en de liefde daar aanwezig. Verder hoe je er niets meer van te vinden. Er gewoon mee te zijn. Er ligt een grote kracht in de woorden alles is goed. Alles is goed in jou.

Lieve Bon, we zijn blij dat je de opnames gaat doen met Jim (Engels internet radio). Len is tevreden en bekijkt dit met grote aandacht. We zijn zeer tevreden over het feit dat je het deelt en je mond opendoet. Prik maar door de sluiers heen van angst en wat zie je dan?
Een nieuwe toekomst vol wonderlijke mogelijkheden.

Oh Pap, bijzonder ik moet opeens denken aan de woorden van Len (mijn Schotse leraar in het mediumschap) die het had over het prikken van gaatjes in de sluiers die tussen deze twee werelden in staat. En nu besef ik dat die sluier angst is, gemaakt in het denken dus bestaat uit gedachten, oordelen, twijfels enz….. Mijn angsten aankijken en zien wat het werkelijk is. Ik voel ook dat het de tijd ervoor is. Het jaar van moed. Het geeft ook een gevoel van opwinding, doorgaan, volgende stappen maken in durf en liefde.

Ja Bon, blijf delen dan ga je het begrip van eenheid en verbondenheid begrijpen. Hoe meer je deel, hoe meer zich vermenigvuldigd.

Ja Pap ik zat gisteren dat verhaal te vertellen aan Hester, wat ik heb gelezen over die boer die het meest mooie mais verbouwde op zijn land. Kwalitatief het beste mais in de wijde omgeving. En tevens deelde hij zijn zaden met zijn buren en alle boeren om hem heen. Iemand vroeg hem waarom hij zijn dure zaden weggaf. Hij vertelde dat de wind de pollen meeneemt van het rijpe mais en dat weer verspreidt over alle velden. Als zijn buren kwalitatief laag mais verbouwen dan komt het uiteindelijk ook op zijn veld terecht. Wanneer hij zorgt dat zijn buren het goed hebben dan heeft hij het ook goed. Alles is namelijk met elkaar verbonden. Zo is het ook in ons leven. Wanneer wij delen met elkaar en de ander alles gunnen dan gaat het goed met ons.

Ja Bon, en bijzonder hoe we misleid zijn in ons leven door te denken dat we alleen maar goed moeten zorgen voor onszelf en onze familie. We zijn namelijk 1 familie. Dit is nou de illusie van afgescheidenheid, de angst die daaruit voort vloeit en het bijbehorende gedrag waarin je ziet dat de mensheid op een punt is gekomen angstig te zijn om elkaar te helpen.
Het land van de boeren is hetzelfde als de verschillende landen op aarde. Laten we zorgen dat ieder land het goed heeft. En Bon, dan beginnen we gewoon weer in het klein. Zorg goed voor iedereen om je heen en gun ze alles. Ik weet echt wel dat er gedachten van afgunst, gebaseerd op een angst in het denken door onwetendheid, kunnen ontstaan maar die kijk je recht aan en dan zie je wat het is….de illusie van afgescheidenheid. En dan voel je je hart en dan weet je het antwoord.

Dank je Pap, dit was weer fijn. Wat gaan we trouwens doen die 11 februari als we een lezing gaan geven?

Dan zijn we samen in liefde, delen in liefde, genieten van muziek in liefde en creëren we een ruimte in liefde. En ik zou het machtig vinden als Mams ook wat vertelt.

Lekker Pap, kan het wat duidelijker?

Nee Bon, meer zou je niet eens moeten wensen om te willen weten. Is dit niet genoeg of hoorde ik daar angst?

Hihi Pap, ik glimlach van oor tot oor. Hou van je.

Mooi he Bon, hoe je van iemand kan houden en dan dat zo kunt voelen in je hart?

Jaaaaha Pap, ik hoor je boodschap. Gewoon van heel veel mensen gaan houden…

Zo is het Bon.

Deze berichten kun je met liefde delen.
Volg op fb: https://www.facebook.com/Inspiratie-boodschappen-uit-de-on…/
Volg in het Engels: https://www.facebook.com/Mediumship-Spirit-Messages-338335…/
www.bonniebessem.com
copyright 2016

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.