Ha lieve Pap,

Je hebt vast het gesprek gevolgd wat ik heb gehad met een lezer. Ze vroeg me informatie over of ze zelf verbinding kan maken met jullie en of het iets luchtiger en lichter mag worden in haar leven.
Ik merk zelf ook dat de zwaarte van het leven redelijk heftig kan zijn bij veel mensen. Wat doen we dan? En kunnen we er iets mee doen Pap?
Met andere woorden hoe kunnen we omgaan met de zwaarte in het leven en hoe kunnen we het lichter maken?

Ha lieve Bon,

Ja ik heb het gehoord en iedereen kan met ons verbinding maken. Open je hart met je intentie en via die ingang kunnen we je voeden met liefdevolle en lichte gedachten. Er zijn velen van ons hiermee bezig om de aarde om je te ondersteunen in jullie processen. Bij rouw, verlies, verlatenheid en verraad. Bij zware gedachten of projecten die alsmaar lijken te mislukken.
Stap 1 is acceptatie van alles wat je op dit moment gebeurt. De belangrijkste stap omdat in de totale acceptatie er geen weerstand meer tegen het bestaan ontstaat. Het is de weerstand die het lijden geeft.
Stap 2  is wees even stil en stem je af op je hart, het ongeziene, de bron, God of hoe je het dan wilt noemen. Dat geeft al snel een ontspanning en verlichting.

Je denken geeft aan iets te moeten doen eraan. Aan wat dan ook. Er moet iets worden opgelost, veranderd enz….Maar direct er iets aan willen doen geeft niet altijd de oplossing maar strijdt met dat wat is ontstaan.
In de stilte kun je pas terugkomen naar de bron van waarheid en je eigen innerlijke wijsheid.
Alleen al die beweging geeft ontspanning, acceptatie en berusting.
Soms merk je dat je vanuit die stilte handelt en dat blijkt dan te werken. Soms merk je dat er geen beweging komt en ook dat is dan goed. Soms blijf je gewoonweg doormalen en ook daar is dan niets aan te doen en vraagt om acceptatie.

Al onze boodschappen zijn heel simpel Bon. Je hoeft niets te geloven, je kunt het alleen maar ervaren. Wanneer je alles in je leven bekijkt met de ogen van liefde dan zal je anders denken, voelen en handelen dan wanneer je alles wat je gebeurt bekijkt met de ogen van angst en zorgen. Ik kan het niet simpeler voor je maken. En ja dat is een directe invloed die je vervolgens hebt op hoe jij je voelt maar ook op de uitkomst van sommige gebeurtenissen. En dat hoe je je voelt geeft projecties in het veld van creatie.
Dit is ook de laatste boodschap Bon die je voor dit boek gebruikt.
Onze volgende boodschappen zullen dieper op de zaken ingaan, niet ingewikkelder maar wel met een ander bewustzijn van begrip. Nogmaals geldt voor alle boodschappen dat je het toetst aan of jouw eigen hart hiermee resoneert. Het mooie is namelijk dat ook waarheid zoveel verschillende variaties omvat. En dat wat met jouw hart resoneert is voor jou de aangewezen weg om te bewandelen naar kennis en liefde.

Jouw vraag over hoeveel er van jouw zelf in zit is een terechte vraag.
Ons antwoord is: zolang het wijst naar liefde ben je op de goede weg. En dat betekent niet dat er een slechte weg is, want uiteindelijk leidt iedere weg naar hetzelfde. Bekijk ook de duisternis in de wereld en in jezelf met liefde en je zal het verschil voelen in bestaan.
Dus ja Bon, jij zit er zeker af en toe tussen en dat komt ook omdat deze teksten met jouw resoneren en dat is helemaal oké.
Ga je echt onzin verkopen dan trekken we aan de bel 😉

Je merkt al dat je tijdens onze avonden soms wordt gestopt met je verhaal omdat je een weg in slaat waar wij niet in willen of wat op dat moment niet de bedoeling is. Mooi om te zien hoe je dan jezelf herpakt, afstemt op onze informatie en weer doorgaat. Zo gaat het ook in het leven. Er is een constante leiding aanwezig en soms merk je dat je wordt gestopt.
Dan is het van belang om stil te worden en te luisteren naar de stem van liefde. 

Oke Pap, stap 3?

Ja Bon, stap 3 is vertrouwen. Vertrouwen in de begeleiding vanuit het ongeziene veld. Als geloof je het niet, probeer eens te vertrouwen en dan te kijken wat er gebeurt. Gewoon doen en dan ervaren. Maar ook het vertrouwen in jouw eigen intuïtie, je innerlijke wijze. Die is altijd aangesloten met de bron van waarheid.

En deze drie stappen kun je eindeloos herhalen en zal je eigen geconstrueerde duisternis uiteindelijk weer doen opheffen. Zoals ik eerder sprak over de wolken die dan weer verdwijnen door de schitterende zon erachter.

Pap, wat als je nou zwaarte ervaart en je niet gelooft in de ongeziene wereld?

Dan vind je andere stappen Bon die jouw goed doen en je terugbrengen naar de vreugde. Stap 1 en 3 kunnen je al daar brengen waar je wilt. Laten we oppassen met vertellen welke weg beter is want dan kom je in veel mentale valkuilen terecht. Je kunt alleen maar stilstaan en voelen welk pad bij jou hoort. 

Soms kom ik in verwarring door alle boeken die ik lees ook bijvoorbeeld over het non-dualisme?

Nogmaals Bon, hou je bezig met wat voor jouw hart goed voelt. Soms is er een parallelle weg in een andere bewustzijns laag die naar hetzelfde leidt. Alles leidt naar namelijk naar Liefde..

Dank je Pap,

Dank je Bon, ik verheug me op de volgende gesprekken. Eens kijken of je die gaat begrijpen.

Haha, leuk en uitdagend Pap.

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.