Bewust en in volle aanwezigheid kiezen voor het licht in jou en de ander – 23 maart

Pap morgen geef ik weer een lezing over onze gesprekken en is het witte donderdag, maar in het licht van de aanslagen van gisteren in Brussel wil ik graag weer wat van je horen.
Bijzonder dat ik tijdens de bijeenkomst van gisterenavond de energie van Gandhi duidelijk kon voelen. Hij vertelde hoe belangrijk het is om iedere dag heel bewust, in volle aanwezigheid, te kiezen voor het licht en de liefde. Wanneer we dat doen, dan is dan bij wijze van spreken de deur open naar de ongeziene wereld om ons te helpen. Hij vertelde dat zij dan in staat zijn om ons de kracht te geven die nodig is om iedere dag en op een gegeven moment in iedere situatie en bij iedere persoon te kiezen voor liefde. De weerstand die hij hiertegen ondervond maakte hem sterk en vastberaden. Door deze bewuste keuze iedere dag te maken, zullen we vastberaden worden en doorzettingsvermogen gaan ontwikkelen met behulp van de grote bron van liefde, God.

Ja Bon, alles valt weer samen.
Witte donderdag. Op de aarde in het christendom hebben we het over het laatste avondmaal en het verraad dat plaats vindt. Ook al weet Jezus dat het gaat gebeuren hij loopt er niet van weg. Neem van mij aan dat hij niet bang was. Hij had al genoeg liefde ervaren en hij wist precies waar hij naar toe ging. Ook pijn van het lichaam kun je in die hogere frequentie transformeren.

Gandhi die je inspireert met zijn woorden komen op hetzelfde neer. Ook hij wist van de weerstand die zou komen. Ook hij wist van zijn aankomende overgang naar Huis.
En nu, met de aanslagen, worden we opnieuw voor de keuze gezet. Vergelden we het met wraak, strijdt en bloed of kiezen we heel bewust voor liefde.
Tijdens het laatste avondmaal waste Jezus de voeten van zijn leerlingen. Hij koos voor broederschap, dienstbaarheid en gelijkwaardigheid. Hij koos daarvoor terwijl hij wist wat er enkele uren later zou gebeuren. Dat is de kracht waar we het over hebben. De kracht van boven die jouw goddelijkheid wakker maakt.

Zoals we al eerder doorgaven is het probleem op aarde dat er geen gelijkwaardigheid is. En die gelijkwaardigheid is ook niet in ons eigen denken. We zijn iedere dag onszelf aan het vergelijken met anderen. Of we zijn meer, of we zijn minder. Dit zorgt voor de ongelijkwaardigheid, het gevolg hiervan is het te kort aan zelfliefde.
In het vorige stuk van 18 maart spraken we erover,  dat hoe je over jezelf denkt, een gevoel creëert waar gedrag uit voortkomt, gedrag dat zich manifesteert in de wereld.

Ook jullie op aarde staan voor die keuze tijdens het laatste avondmaal. Verraad komt maar waar blijf je in al je standvastigheid en vastberadenheid voor kiezen?

Witte donderdag, het kiezen voor het witte licht, de heiligheid in jou en in ieder ander. Een heiligheid die nooit verloren kan gaan. Je hoeft niet bang te zijn voor de dood. Al vind je dat moeilijk te geloven, dat wil niet zeggen dat het geen waarheid is. 

Oh Pap, ik kan de groep voelen waarmee je werkt. Zo veel liefde en ondersteuning. Ik realiseer me dat we allemaal de verantwoordelijkheid moeten nemen om iedere dag weer te kiezen voor liefde. Niet alleen als de zon schijnt maar juist wanneer het stormt. En ik realiseer me ook mijn verantwoordelijkheid met wat ik met mijn gedachten en gevoelens creëer. Wanneer ik de storm in mij laat razen dan zend ik dat ook uit. Wanneer ik zacht word en liefde voel dan stuur ik dat de wereld in.

Ja Bon, nu opnieuw staan jullie voor de keuze. Het enige wat we jullie kunnen vragen om eens te voelen wat het verschil is van de keuzes die je maakt. Het instinct, het lichaam, het ego wil terugvechten. Wat zegt jouw licht, jouw liefde? Kun je die nog voelen of wordt die overspoeld door verontwaardiging en wraakgevoelens?

Ja Pap, donker kunnen we alleen verdrijven door licht.
Dank je wel weer.

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.