9 december.

Ha lieve Pap,

Zo dat was me een weekje wel en brengt me op vragen over ongewenste entiteiten in de ongeziene wereld. Soms merk ik dat mensen die daar erg op gericht zijn er ook last van hebben en anderen die daar helemaal niet in geloven ook minder last van hebben. Is dit weer een vorm van de kracht van het denken?

Ha Bon, ik heb het van deze kant op de voet gevolgd en ik kan je verzekeren dat degene die mijn naam gebruikte om iets door te geven hierover, dat het niet klopte. Als het al zo was geweest had ik je dit zelf doorgegeven.
Daarnaast is het zo van belang dat mensen gaan snappen dat alles waarin ze geloven de potentie heeft tot manifestatie. Dat is precies de reden waarom mensen die er niet in geloven het ook niet ervaren en er geen last van hebben. Al jouw denkbeelden vormen en creëren leven in de ongeziene en geziene wereld.”

Ja Pap, die begrijp ik, maar ook in de Oahspe, het boek wat je zelf hebt vertaald, komen veel waarschuwingen voor over ongewenste of donkere entiteiten die aan je kunnen blijven kleven.

Goed Bon, je kunt zoals je op aarde de donkere kanten ziet en ervaart niet zeggen dat het er niet is hier in de ongeziene wereld. Zo boven zo beneden. Zo binnen zo buiten.  Maar ik wilde graag 1 stap verder gaan en dat is je afvragen hoe die creatie ontstaat op aarde en in de ongeziene wereld. Wij zijn in staat tot creatie, iedere dag. Zoals jullie gewelddadige computerspelletjes maken zo maar je een realiteit op aarde. Dat wat er in je denken leeft en wat je daar laat voort woekeren, dat heeft de potentie tot manifestatie.”
Dus dat het bestaat, ja. De vraag is echter hoe ontstaat het en hoe creëer je iets anders.
Heel simpel Bon, stel je eens voor dat ik zou zeggen dat je wordt beïnvloed door foute entiteiten wat gebeurt er dan op dit moment met jou?”

Nou Pap, dan voel ik direct een spanning om mijn maag en een angst. Dat wil ik echt niet. Ik zie trouwens ook direct beelden in mijn hoofd en dan voel ik ook direct weer iets naars. Nog even en ik ga het nog geloven.

Kijk Bon, dat is precies wat ik bedoel. Dit geld voor iets moois of lelijks wat ik  zeg of denkt. Alles is aanwezig wat jij kunt verzinnen. Of het invloed heeft op je? Dat ligt aan jouw denken en voelen hierover. Ook dien je je te herinneren dat soort zoekt soort. Dus energie van het gelijke kleeft en smelt samen met de energie die er het dichtstbij komt. “

Okee Pap, snap ik maar er zijn mensen die dit echt geloven en dus ook ervaren, er in werken en trouwens ook heel goed werk ermee kunnen verrichten. Interessant vond ik notabene een naamgenoot die sessies heeft met mensen die stemmen horen en het in 1 keer kan weghalen. Soms gebeurt dit bij jongeren maar die zijn er toch niet echt mee bezig in hun denken?.

Helaas is dat niet geheel waar. Kijk naar de computerspellen, jullie horror films en dat waar de jongeren mee bezig zijn. Je weet zelf ook wat drugs en alcohol met je kan doen en met het opvangen van allerlei energieën. Ik zei al ze bestaan maar waarom is de 1 er vatbaar voor en de ander niet? En je weet ook hoe het denken van tieners werkt. Schokkend maar waar zijn veel jongeren depressief en voelen zich totaal niet gezien in deze wereld. En dat klopt omdat we alleen maar burgers willen hebben die niet lastig zijn, geen rare vragen stellen en zich bovenal aanpassen aan het bestaande systeem. Of dat systeem nou klopt of niet is niet eens de vraag.”

Duidelijke taal Pap.

Ja Bon, maar het mooiste is eens te voelen wat er gebeurt als je nu aan liefde denkt?”

Ja dan word ik direct blij, ik straal, voel de hele wereld en voel vooral een enorme compassie voor al het lijden en de misvattingen die dit veroorzaken in de wereld.

“Geen last meer van zware gedachten, stemmingen of ideeën over entiteiten?

Nee Pap, ik glimlach en voel je humor en je duidelijkheid. Ik moet dan ook denken aan de woorden die je vaak gebruikte: “Korte metten mee maken”.

Kijk Bon, jij bent ook voorzichtig met sommige mensen hier op aarde. Vooral met degenen die te weinig liefde hebben gekend en ervaren. Wanneer je liefde niet genoeg kent dan heb je een grotere neiging tot afbreken. Jezelf maar ook de ander. Liefde bouwt op, voedt en geeft ruimte tot groei voor ieders mogelijkheden. Wel kun je op afstand veel liefde sturen welke op een zeker moment aan zal komen en het hart van de ander zal verlichten. Maar gebruik je onderscheidingsvermogen in welke energie in je en om je heen opbouwend is en welke afbrekend. En maak daar keuzes in.
Wanneer we te weinig liefde ervaren in onze jeugd wat is dan je referentiekader? Ik heb het gezien bij mezelf. Doordat ik jong al in een Jappenkamp ben geweest, waar je een wereld leert kennen die verre van liefde is, heb ik ervaren hoe dat voor mij altijd een gevoel heeft gegeven van onzekerheid en het me moeten bewijzen. Het tekort aan liefde en kennis hierover hoe je dit jezelf ook kunt geven, zorgt er voor dat mensen hun angst kan groeien met het gevolg van de gedragingen die bij angst horen: vechten, vluchten, strijden, aanvallen, of geheel terugtrekken, scherpte, bewijsdrang, competitiedrang. En hiermee bedoel ik vooral het te veel ervan.

Liefde geeft gedragingen en gevoelens van geduld, compassie, behulpzaamheid, samenwerking, delen en samen groeien, vertrouwen en gunnen.
En bij beiden ben ik niet volledig qua uitingsvormen geweest maar je begrijpt me wel wat ik bedoel.”

En weer is liefde het antwoord he Pap?

Ja liefde in al haar facetten en mogelijkheden en uitingsvormen. In gedachten, woorden, gevoelens en gedrag. In alle vormen van relaties. Liefde is alles waar jouw hart vreugde bij voelt.
Dag lieve Bon, ga zo door”.

Dank je Pap ……

10 december

Enorme behoefte om even door te praten Pap.

Goed Bon, daar ben ik voor. Heerlijk om je zo veel meer informatie te kunnen geven dan ik op aarde kon.”

Goed Pap, ik zit het boek te lezen van Medical Medium en kijk naar zijn filmpje op You tube en bij mij komt er dan een gevoel van ‘wat een reclame zeg maakt die man voor zichtzelf’. Maar dat doe ik zelf ook en krijg ook wel eens commentaar daarop. Ik merk dat ik hier toch hele oude overtuigingen ook op heb zitten. Zoals dat je voor je gave geen geld mag vragen (hier heb je trouwens al eerder antwoord op gegeven) maar ook, geen reclame maken, niet jezelf zo neer zetten. Mag je er overvloed mee creëren? Dus ook gedachten over geld hierover. Kan de ongeziene wereld niet voor de reclame zorgen. Dus als het echt goed is dan komt het toch vanzelf?. En aan de andere kant hoor ik jullie wel eens zeggen. Gebruik je stem. Zet het neer, verspreid het licht en de woorden.
En geloof dat ik hier niet de enige in ben die dit zo voelt of over nadenkt.
Nou ja Pap, zo dus van die dingen.

Bon, ik ben blij dat je er zo over denkt. Hiermee kun je zelf al ervaren waar het vandaan komt als je meer zichtbaarheid wilt manifesteren. Je twijfel laat ook direct je motivatie zien. Ja we hebben je eerder verteld dat het belangrijk is om je mond open te doen en te zorgen dat mensen jou en andere lichtwerkers kunnen vinden. Daar is niets mis mee. Natuurlijk zijn er in jouw vak genoeg mensen die dit gewoon als een gat in de markt zien.
Maar luister, kijk eens naar jullie wereld? Waar wordt er veel reclame voor gemaakt? Voor allerlei producten waar je niets aan hebt. Allerlei ideeën waar je niets aan hebt. Allerlei afleiding om je niet bezig te houden met je eigen spirituele geestelijke groei. In de vorm van boeken, films, tv enz. Veel reclame wordt gemaakt voor zinloze dingen die overigens zeer goed verkopen.
Nu vragen wij jullie maak reclame voor het licht, voor liefde. Laat je zien en weet je je mag er ook overvloed mee creëren. Stel je eens voor dat de overvloed zich zou gaan centreren bij mensen die graag de wereld een mooiere plek willen maken. Ik kan me dan zo voorstellen dat wanneer de geldstromen richting jullie gaan dat ook sneller realiseerbaar wordt. En je kunt wel geld afwijzen als iets vies maar waarom zou je? Het is geld. Geen oordeel erover.
Je maakt niet reclame voor jezelf maar reclame voor licht en liefde in de vorm van je boeken, je opleidingen het aanprijzen van anderen en het delen van jullie netwerken. Het is prachtig Bon, hou op met dat kleine denken, vind je niet?

En Tinto heeft je al eens hier een heel duidelijk antwoord op gegeven toen je vroeg waarom zij in de ongeziene wereld er niet voor kan zorgen.
“We hebben jou toch. Jij hebt een aardse stem, met aardse mogelijkheden en handelingen. Dus gebruik die”.

Haha, ja dat was een mooie.

“Ja Bon, maar zo belangrijk. Het is echt valse bescheidenheid van je, angst zelfs. Niet zo zeuren maar gewoon je ding doen, mond opendoen, zet jezelf maar neer. Het is toch een stuk leuker wat jij verkoopt dat wanneer je het volgende agressieve computerspelletje verkoopt.  En als jij dan net zo veel verdient als het best verkochte computerspelletje moet je eens zien wat je dan in de wereld neer kunt zetten. Ja precies, waar je dromen over gaan. Het creëren van veilige havens voor mensen waar we ze kennis, liefde en kracht kunnen geven. Waar mensen tot rust kunnen komen en waar ze elkaar vinden om iets mooi te maken van deze aarde. Ik ben voor Bon, goed plan, ga zo door. “

Dank je Pap, duidelijke taal en nu nog even over Medical Medium, Anthony William. Is het echt?

“Ja Bon, en zo lopen er velen rond op aarde die echter niet de mogelijkheid krijgen zoals hij om het zo aan het licht te brengen. We hebben jullie wel nodig om de informatie te verspreiden. We zijn blij dat hij zijn stem gebruikt. En doordat jullie steeds meer delen wordt de mogelijkheid groter dat veel meer mensen hun mond open durven te doen. Er is namelijk ook moed voor nodig.
Aan alle lichtwerkers: verspreid je liefde, verspreid je licht. Leer onderscheid te maken tussen liefde en angst. Deel wat goed voor je voelt. Promoot elkaar, Verbind met elkaar en creëer een prachtig netwerk van licht en kennis.

Dank je Pap, hoe is het met jou?

Heel goed Bon, ik leer veel maar op dit moment is mijn belangrijkste opdracht jullie van informatie te voorzien. Zelf veel bijleren en weer doorgeven”

Wat is Len (mijn leraar mediumschap) aan het doen Pap?

“Heel stout, kan eindelijk zichzelf weer eens zijn, haha. Gaat goed met hem en is veel bezig op het gebied van healing. T.z.t. zal hij contact maken met je maar dat is nu de tijd nog niet. Vandaar dat je hem niet voelt of hoort. Wij hebben af en toe ook wat te doen hoor. 😉

Haha lekker he Pap, weer aan het werk en kennis en liefde verspreiden?

“Ja dat is het zeker. Doe Mams veel liefs en ik ben echt heel dicht bij haar en het komt allemaal goed”.
Alles komt trouwens goed, fijn he?

Ja Pap, heerlijk. Dag Pap.

Dag Bon.

21 december

Ha Pap, heerlijk zitten we hier weer met z’n allen in Bellwald. Niet veel sneeuw maar wel veel gezelligheid. Hoe gaat het met jou? Het wordt een eerste Kerst zonder jou. Nou waren wij de laatste jaren zo wie zo al in de bergen en jij met mams thuis.

Ha Bon, Kerst, oud & nieuw, speciale feestdagen heb ik nooit echt veel mee gehad om de reden dat juist op die tijden er helemaal geen gezelligheid is. Misschien andere dagen ook niet maar dan verwacht je het ook niet.

Ja Pap, dat ken ik. De dagen dat het gezellig ‘moet’ zijn kunnen juist de dagen zijn dat je je er aan stoort dat het niet altijd gezellig en leuk is.
Het valt me dan ook op dat we dan meer verwachten, ook van elkaar en dat dat juist de frictie geeft.

Mooi he Bon, en daardoor verlies je de aanwezigheid in het moment omdat je bezig was met een verwachting in je denken.

Hoe zijn deze dagen daar bij jullie?

Het bijzondere is Bon, dat veel mensen deze tijd denken aan hun geliefden die al overleden zijn. Dat voelen wij en soms zien we de gevoelens en gedachten als pakketjes bij ons komen. We zien jullie gezichten, wat je denkt en hoe je je voelt. Doordat velen aan ons denken zijn we juist ook deze tijd in staat om onze gevoelens aan jullie over te brengen.
De symboliek van het Kerstverhaal is hier realiteit. De nieuwe kinderen van licht die worden geboren en die liefde verspreiden en manifesteren in plaats van angst. De geboorte, het wakker worden in liefde. Het aanschouwen van onschuld is een wonder die je hart doet gloeien.
Ja Bon, ik hoor je gedachten over of het hele verhaal van Jezus wel waar was. Ik kan je alleen maar zeggen dat het heel anders is en was dan is opgeschreven. En hij is zeker niet de enige geweest op aarde maar wat wel belangrijk is is de geboorte. En die vindt iedere dag plaats. Letterlijk al in een kind dat op aarde wordt geboren als de geboorte in jou van het licht en het besef van je diepste essentie. Het kind bracht licht en het kind brengt licht, iedere dag. Het kind buiten jou en het kind in jou. Het kind dat met de ogen van verwondering de wereld in kijkt, haar hart open voor elkaar en de ogen die verbinding maken met je ziel. Dat kind zit ook in jou en vraagt om liefde en om lief te zijn voor elkaar.

Nou is het echter zo dat veel kinderen op hele jonge leeftijd al leren kwaad te doen en te maken. Door het voorbeeld om hen heen en doordat ze ergens nog voelen wie ze zijn maar dat wordt niet bevestigd op aarde.
Omdat iedereen zo snel vergeet.
Kerst is het ontvlammen van dit licht in jou. En dat kun je iedere dag verder koesteren tot het een licht wordt wat velen mensen verwarmd en hun laat herinneren dat ook zij een prachtig licht zijn.

Het is ook een tijd dat velen van ons bij jullie zijn, ook om te troosten en om dat licht en de rust te brengen. Velen van jullie zijn alleen en missen ons. Dat zijn we bij je en omarmen je. Niet alleen wij maar ook je Engelen en je Begeleiders.

Laat je eigen vertrouwen groeien dat je je geliefden en begeleiders kunt gaan voelen en ervaren. Wanneer je je vertrouwen zal laten groeien zal je ook de mogelijkheid groter worden tot de magie van de ontmoeting. In je hart, heel dichtbij, een bries langs je haar, een gedachte van samen en een fluistering van liefde.

En dit jaar, kijk ook eens goed om je heen juist heel dichtbij, wie jouw warmte & licht kan gebruiken.

Dank je Pap,

Dag Bon geniet ervan, van iedere dag, van ieder moment van ervaring, hoe die zich dan ook laat zien.

30 December,

Ha lieve Pap,

Morgen alweer de laatste dag van het jaar en dan gaat 2016 weer beginnen. Nieuwe voornemens, een nieuw begin en opnieuw onze dromen uit laten komen. Ik ben blij Pap dat je van die kant alles volgt en ons ook de afgelopen 5 maanden zoveel informatie hebt gegeven. Hoe zit dat bij jullie en het nieuwe jaar en heb jij voornemens of wensen voor het komende jaar?

Ha lieve Bon,
Een nieuw jaar, een nieuw begin. Het is prachtig om dit toe te passen in je leven en diep te beseffen dat er altijd op ieder moment een nieuw begin bestaat. Een nieuwe manifestatie van jouw eigen gedachten en gevoelens. Op aarde bedenken we dit 1 keer per jaar. Hier, op ieder moment zijn we er van bewust dat we opnieuw mogen beginnen met hoe we willen denken, voelen en leven.
Mijn wens Bon, is om onze gesprekken voort te zetten, om hier mensen mee te inspireren, motiveren en ze inzicht te geven in hun mogelijkheden. Ook al lijkt het alsof je de mogelijkheid niet hebt, je hebt tot je beschikking oneindige mogelijkheden. Mijn wens is om met de gesprekken veel mensen te bereiken om ze troost te bieden maar ook praktische hulpmiddelen te geven hoe ze het leven op aarde voor zichzelf en anderen kunnen verbeteren.
2016 is een spannend jaar in al haar opzichten voor de aarde. Het is bijzonder om te zien hoeveel mensen op aarde bewust worden van hun eigen licht plus de mogelijkheid en capaciteit daarvan. Vanaf jullie zie je hier de sterren oplichten in het donker. Vanaf hier zien wij de sterren oplichten op de aarde. En het is echt dit licht dat een ongelofelijke potentie heeft tot creatie van liefde en goede werken. 2016 is een jaar waarin wij veel meer sterren op aarde zien oplichten. En dat Bon gaat een verschuiving geven naar meer licht op aarde. Lichter in je eigen hart, een verlichting in het lijden, het verlichten van elkander.
Ik behoor nu tot een groep die zich bezig houdt met de communicatie met de aarde om inzichten door te geven.

Oh ja ik wilde nog wel even terug komen op de vraag van een lezer over het ware Christus verhaal. Jezus is 1 van de manifestaties van het goddelijke, net als jij dat bent en iedereen dat is. Hij zag het licht en werd het licht. Hij was een groot medium in staat tot communicatie met het goddelijke, de bron, die hij liefde noemde. En liefde zit in de vader en de moeder. Hij heeft goede werken gedaan en goede daden verricht. Hij kreeg kennis, werd lichter en verrichte wonderen. Overigens niet als eerste op aarde en zeker niet de laatste.
Veel van de mensen daarna maken van de overleveringen mooie verhalen, soms ter eigen vermaak, soms met als doel om zichzelf hoger te plaatsen dan een ander, soms om macht te verkrijgen. Dat heeft Jezus zelf nooit gedaan. Weet je Bon, het verhaal is niet wat interessant is maar wat iemand voor goede daden doet en hoe iemand jou een voorbeeld kunt geven tot een beter leven hier op aarde. Vele voorbeelden zijn hiervan op aarde. Je kunt veel van ze leren. Iedereen die de verhalen van het oude testament leest, of neem nu het boek wat ik heb vertaald, de Oahspe, kan zijn of haar eigen onderscheidingsvermogen gebruiken om te voelen wat werkelijkheid is en wat vervormd is. De vervorming ontstaat wanneer angst haar intrede doet. De vervorming van licht ontstaat wanneer er angst komt. De vervorming van jouw essentie ontstaat wanneer je angst toelaat. Hoe meer angst er nog in je leeft hoe onzuiverder de informatie is die je doorgeeft. Ieder boek wordt geschreven door de mens. En de goddelijke inspiratie drijft beter op liefde.

Onze grootste wens Bon, is om jullie als mens bewust te maken van je oneindige mogelijkheden. We weten het allemaal als kind en dromen er in die tijd op los. Alles is dan mogelijk en plotseling verdwijnt dat door de energie van de aarde en van angst. Nu wensen wij dat je je weer bewust wordt van die oneindige potentie in je.

Tja wat kan ik anders zeggen dan het diepe besef dat je iedere dag opnieuw mag beginnen. Niet 1 keer per jaar maar ieder dag. En iedere dag kun je weer kiezen.

Echter Pap, sommige mensen geloven niet meer dat ze een keuze hebben. Soms lijkt het uitzichtloos.

Ja Bon, stap 1 is de berg oplopen om een beter uitzicht te krijgen. En wanneer je een beter uitzicht hebt heb je ook weer zicht op je mogelijkheden.

Mooi gezegd Pap. Ik ben intens dankbaar voor deze gesprekken en ook ik hoop in het komende jaar veel te schrijven. Ik vind het heel prettig om direct nadat ik met je heb gesproken het te delen.

Ja Bon, wanneer we er een boek van gaan maken zien we wel, het gaat om de informatie die we doorgeven. Het is mooi dat iedereen de beschikking krijgt over informatie vanuit de ongeziene wereld of het nou via ons is of via anderen die communiceren. In 2016 zal ik verder gaan in details en ingaan op de prachtige variaties van liefde en manifestatie.

Dank je Pap,
<3 Bonnie

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.