Vertel me het nieuws van jouw hart. Wat leeft daarin en wat wil je hart jou en ons vertellen? Of word jij ook dagelijks afgeleid door al je gedachten. Gedachten over het verleden, toekomst en dat wat er niet goed is of wat je graag wilt hebben.

Ons hart vertelt dat het gelukkig is. Ons denken zegt dat we dat pas kunnen zijn als aan een aantal voorwaarden is voldaan. En het vertelt ons ook dat je geluk kunt vinden in je partner, kinderen, werk of de hoeveelheid geld en spullen dat je hebt. En het hart zegt alleen maar: ik ben gelukkig, voel je dat?

Ons hele leven zijn we geprogrammeerd dat we geluk uit iets anders halen dan uit onszelf. Ons hele leven zoeken we al verkeerd. Ons hele leven worden we gehecht aan allerlei zaken en mensen in de hoop dat zij ons het geluk gaan brengen. En velen van ons voelen dat ook wel even maar tegelijkertijd ontstaat er stiekem een angst dat het misschien weg kan gaan, dat je het gevoel weer verliest, dat je het moet vasthouden.

Vergelijk eens het gevoel van een compliment dat je van iemand krijgt of het gevoel wanneer je alleen bent en kijkt naar iets moois in de natuur of zomaar dat intense gevoel van geluk wat je kan overvallen. Het eerste is een aards gevoel wat het ego streelt en zeer verslavend werkt. Je wilt binnenkort weer die bevestiging of dat compliment.

Het tweede gevoel ontstaat juist omdat je alleen bent, niet wordt afgeleid door iets buiten je of iets wat je verlangt. Je bent, je kijkt, je ademt en plotseling word je gewaar van dat gelukkige gevoel welke de ziel beroerd.

We weten wel en hebben al veel vaker gelezen dat het geluk binnenin te vinden is maar handelen we daar ook naar? Of verwacht ik nog steeds dat mijn directe geliefden mij liefde geven. En als ze daar even geen zin of tijd in hebben val ik dan niet stiekem in de valkuil van manipulatie, eisen en teleurstelling? En hoeveel mensen verwachten van jou dat jij ze gelukkig maakt? Voelt dat vrij of hebben we het hier over de aardse liefde; de liefde op voorwaarden? Klopt het dat onder het mom van liefde je moet voldoen aan allerlei verwachtingen? Zo niet dan ben je namelijk een egoïst. Ook het voldoen aan al deze verwachtingen en vooral het feit dat je denkt dat dat heel belangrijk is, anders krijg je geen liefde, is ook een overtuiging in je programma. Klopt dit programma wel?

Steeds meer word ik me bewust van de programmering in mijn hoofd en hoe het mij afleid en verleid tot een nieuw verhaal, een nieuwe hoop, een nieuw geluk…….Oh nee het zat al in mij. Het is slechts een gedachte van me vandaan. In mijn vorige blog had ik het over de liefdespil. Op het moment dat je je aandacht daar brengt voel je ook echt dat geluk. Ieder oordeel maar ook ieder verlangen brengt me naar onbewustheid en verwijderd van het geluk dat nu op dit moment in mij aanwezig is…..

Kijk eens naar je momenten dat je je niet goed voelt; onrustig, gekwetst, bozig enz. Waaraan ligt dat nu eigenlijk. Aan iets of iemand anders, aan jou zelf of aan je eigen programmering. Zo grappig als je bedenkt dat er aan degene waar jij je zo aan stoort anderen zich helemaal niet storen. Of dat object wat je niet kan verdragen door een ander wordt geadoreerd.  Waarom voel ik me dan zo? Door de ander, door mij of door mijn programmering?

Door je programmering die onbewust is begonnen op de dag dat je werd geboren. En kijk er naar zonder oordeel en het zal je steeds duidelijker worden hoe deze programmering je iedere keer iets laat beoordelen of het classificeert in leuk/niet leuk. En neem eens de tijd om je af te vragen wat je hart echt zou willen.

Als laatste zou ik je willen adviseren om dagelijks even alleen te zijn, geen afleiding van mensen of dingen. Even alleen, even verbinden met dat geluk dat reeds in jou aanwezig is. Geestig eigenlijk dat juist wanneer we echt helemaal alleen zijn dat we in staat zijn dit diepe geluk te ervaren. Eindelijk is er aandacht.

liefs Bonnie

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.