Ik hou van bidden. Ik hou van het moment, van de sfeer, van dat wat ik kan geven en wat ik ontvang. En ik hou zo veel van het resultaat. Van de week tijdens de dinsdagavond workshop spraken we over de prachtige gebeden die er zijn. Bestaande gebeden, maar ook de gebeden die je zelf maakt met je hart.

Bidden is voor mij de tijd om me af te stemmen op het “hogere”, het “grotere”, “God” of de bron van leven. Of hoe je het dan wilt noemen. Deze afstemming geeft me direct een diep gevoel van dankbaarheid. Het geeft me een moment op de dag van rust, van contemplatie en van liefde. Het brengt me terug naar de essentie en geeft me een moment op even afstand te nemen van het dagelijkse leven.

“Een gebed is als een zaadje die je in je geest plant”.

Naar aanleiding van een prachtig boek ‘The source of miracles’ van Kathleen McGowan kwam ik weer terecht bij het ‘Onze Vader’. In haar eerdere boeken over het Magdalena mysterie en het Jezus mysterie beschrijft ze de roos met haar 6 blaadjes die gebaseerd is op het onze vader en die in een labyrint ligt. De mooiste daarvan is te vinden in de kathedraal van Chartres.


Onze Vader, Die in de hemelen zijt!
Uw Naam worde geheiligd.
Uw Koninkrijk kome.
Uw wil geschiede, gelijk in den hemel als ook op de aarde.
Geef ons heden ons dagelijks brood.
En vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onzen schuldenaren.
En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van den boze.
Want Uw is het Koninkrijk, en de kracht, en de heerlijkheid, in der eeuwigheid, amen.

Stel je eens voor…. je loopt een prachtige kathedraal binnen waarin je het labyrint ziet liggen. Langzaam loop je de weg tot aan het begin van de roos.

Je gaat op het eerste blaadje staan van Vertrouwen:
Onze vader, die in de hemelen zijt
Uw naam worde geheiligd.
Hoe voelt het vertrouwen voor je? Kun je vertrouwen op dat het leven loopt zoals het lopen moet? Laat de energie van vertrouwen groeien in jezelf terwijl je op het blaadje staat. Vertrouwen is het tegengif voor angst.

Het tweede blaadje: Overgave
Uw koninkrijk kome.
Uw wil geschiede.
Niet mijn wil maar uw wil geschiede. Op dit blaadje kun je al je zorgen, gedachten, problemen overgeven aan het Goddelijke. Alsof je ze offert. 

Het derde blaadje: Dienstbaarheid
Gelijk in den hemel als op aarde.
Wanneer je op dit blaadje staat kun je beelden ontvangen hoe jij de hemel kunt creëren hier op aarde. Wat kun jij daartoe bijdragen en hoe doe je het al op dit moment. 

Het vierde blaadje: Overvloed
En geef ons heden ons dagelijks brood.
Bij overvloed kunnen we stilstaan bij de overvloed op verschillende gebieden in ons leven en hoe we overvloed kunnen bieden ook voor anderen. 

Het vijfde blaadje: Vergeving
En vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onzen schuldenaren.
Wanneer je hier staat zie je alle mensen en gebeurtenissen die je kunt vergeven. Stel je voor dat je dat doet. Vergeef ook jezelf en voel eens hoe je wordt geholpen om te vergeven. Stel je het gevoel van bevrijding voor.

Het zesde blaadje: Overwinnen van moeilijkheden en verleiding.
En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van den boze.
Hierin voel je de kracht die je wordt gegeven om weerstand te bieden tegen de verleidingen hier op de aarde.

En dan loop je naar het midden van de roos en sta je in LIEFDE en de rechtstreekse verbinding met het goddelijke, de bron, de schepper, het leven. Wat heb jij belooft hier te komen doen op aarde?

Ik ben heel benieuwd wat deze roos voor jouw doet en ik zal binnenkort hiervan een visualisatie maken en op cd zetten.

Bidden, het moment even voor jezelf maar ook voor de ander. Hoe mooi om te bidden voor het welzijn van anderen, van gebieden, dieren en de natuur hier op aarde. We hebben sinds een paar jaar een groep aangemaakt op Facebook: beterschap.nl. Met inmiddels al met meer dan 500 mensen kun je hierop jezelf of anderen zetten die healing, rust en liefde nodig hebben. Ik merk hoe fijn ik het vind om dagelijks even langs alle aanvragen, namen en posts te gaan en liefde te geven. De dankbaarheid is groot wanneer je hoort hoe blij mensen met dit zijn en zo velen voelen die aandacht en die liefde naar hun toestromen.

“Vele handen brengen verlichting”.

Volgende week komt de dinsdaggroep weer bijeen waarin de deelnemers hun mooiste gebeden en uitspraken hebben meegenomen. Het zal weer een magische avond worden waarbij je overigens van harte welkom bent.

Mijn favorieten zijn het gebeden van St Franciscus van Assisi en Het Aramese Onze Vader.
Ook kunnen we onze eigen gebeden maken, vanuit het hart en met aandacht.

Lieve God, bron van leven.
Diep in mijn hart voel ik de verwondering van het leven.
De verwondering van de liefde maar ook het diepe lijden.
Ik wens dat steeds meer mensen verbinding kunnen maken met hun eigen bron van liefde.
Ik bid dat we de goddelijke scheppingskracht kunnen gebruiken om welzijn te creëren hier op aarde.
Ik vraag een instrument te zijn van uw vrede en dit te mogen delen. Ik hoop dat ik sterk mag zijn om me niet te laten verleiden van het pad.
Ik dank voor al het moois in mijn leven. Ik dank voor alle lessen en uitdagingen en ik dank dat ik ben….
Amen

En als laatste het geweldige gebed van Rumi.

Daar sprak een stem in Mozes, de stem van God:
Bidden?
De een loopt de kantjes eraf,
de ander draaft te ver door.
Wat zou ik me eraan storen?
Je denkt toch niet dat ik de mens
eredienst en gebed gaf
om er zelf beter van te worden?
Nee, ik gaf het hem als geschenk.
Laat hindoe, moslim, sikh of christen
bidden naar eigen god en gebod.
Niet ik word er beter van,
maar zij die bidden.
Stralen zullen ze.
Niet hun woorden zijn het gebed,
maar hun nederigheid.
Laat die taal toch zitten,
het gaat immers om het hart!  Vertel me jouw gebed, de mooiste tekst, dat waar je voor bidt.
liefs Bonnie

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.