Ha Pap,
Alweer drie maanden geleden dat je er tussen uit piepte want zo snel ging het wel. En nu Len, mijn leraar in het mediumschap. Een prachtige Schot die zijn leven heeft gewijd aan het verspreiden van het spiritualisme. Hoe is het met jullie Pap? Apart hoe snel ik jou voelde en Len de afgelopen dagen nog helemaal niet. Ik dacht gisteravond maar het was nog vaag. Hoe komt dat?

“Ha Bon, ja klopt. Het duurde met Len iets langer. Dat had Marlou ook al ondervonden. Belangrijk hoor dat jullie met elkaar blijven checken. Het is mooi om dan constant de bewijzen te krijgen van wat je voelt. Blijft belangrijk Bon.
Len had inderdaad meer moeite en had rust nodig om zijn lichaam en de aardse banden los te laten. Ja, bij mij ging het sneller, maar dat kwam ook doordat ik er echt uitfloepte, zo voelde het. En ik had geen pijn in mijn lichaam, maar was wel klaar om dat los te laten. En inderdaad, wat jij ook voelde, Len is aan het bijkomen en eerst al zijn geliefden aan het opzoeken.

Dus nog even wachten en dan zal je hem ook voelen. Ook hij kan zijn werk hier voortzetten. We hebben elkaar al even gezien en begroet wetende dat we elkaar meer zullen zien. Hij is intens blij en als een jonge hond zal hij straks weer te keer gaan. “

Haha grappig gezegd Pap. Goed er zijn vragen van de lezers. 1 daarvan was hoe lang het duurt voordat je daar helemaal bij bent. Ze zeggen 40 dagen? 

“Nou dat is bij mij niet helemaal gebeurt he Bon? Nee dat staat niet vast. Heerlijk toch hoe dat menselijke brein regels en vastigheid wil hebben terwijl de ziel vloeibaar en bewegelijk is. Je kunt dit soort zaken niet in rijtjes stoppen. Het is voor iedere ziel anders afhankelijk van het ziekteproces van het lichaam, de gehechtheden op aarde en het voornaamste: hoe men denkt en vooral gelooft over de dood.

Zo is het niet gemakkelijk iets te ervaren wanneer je niet gelooft dat het mogelijk zou kunnen bestaan.

Dit is essentieel Bon. Zoals ook het deeltjes en cel verhaal vorige keer die dezelfde dag bevestigd werd door de TU Delft. Mooi he Bon.
Ook het bovenstaande, over de waarneming en verwachting en het ontstaan van de materie, zal over niet al te lange tijd in het openbaar worden gebracht. Er zijn al aanwijzingen voor.

Het houdt in dat je altijd open moet blijven staan voor nieuwe mogelijkheden anders zal je ze niet eens zien. Je zult ze dan pas zien als er genoeg andere mensen zijn die het zien en ervaren. Het gaat in het geheel leven en daardoor ook in de uiteinden van het geheel zichtbaar worden.

De andere vraag over dat de mensheid weinig leert in spirituele zaken, moraliteit en ethiek is volkomen waar. Dat komt door de grote verleidingen van geld en macht en de diepe overtuiging dat we allemaal gescheiden zijn van elkaar. Dit is zo’n diepe overtuiging waardoor men niet meer open staat voor het besef en de waarheid dat we allen één zijn. Daardoor duurt het zo lang voordat het zichtbaar wordt en men het ook echt gaat ervaren. Hoe vaak denk je zelf niet in afgescheidenheid?
Iets kan heel lang als realiteit worden ervaren, maar dat wil niet zeggen dat het waarheid is.
En de mens heeft problemen met veranderen. We houden vast en zijn snel bang te krijgen. Ook hierdoor houden we oude illusies langer in stand dan nodig is.

Nou is het prachtig om te zien hoeveel meer licht er aan het ontstaan is op aarde. Licht brengt kennis in de duisternis en laat je zien waar je je echt bevindt. In het universum in plaats van alleen op aarde. Het maakt je blikveld ruimer, waardoor je in staat bent ruimer te zien en te ervaren.

Wat je hier zelf aan kunt doen, is die vuurtoren van licht zijn. Laat je licht schijnen ongeacht wat iemand daarvan vindt. Je wijst verdwaalde boten de weg en verlicht de weg voor jezelf en anderen. Breng het licht in jouw eigen overtuigingen van beperking en afgescheidenheid en leef iedere dag de vreugde van het leven. “

Dank je Pap, ook zijn er vragen over hoe en waar je bent. En ik merk dat mensen nog meer duidelijkheid willen krijgen over de essentiële levensvragen.

“Zoals ik al eerder zei, is het niet een kwestie van niet willen antwoorden, maar weten dat de dingen verkeerd uitgelegd kunnen worden omdat je nog niet dat bewustzijn hebt om het te kunnen begrijpen. Ik vertelde al eerder dat alle antwoorden verschillenden bewustzijnslagen in zich hebben. Het aardse oordeel systeem kan de antwoorden niet vangen die ik je doorgeef. Dat kan je hart overigens wel.
Vragen over waar wij zijn? De mogelijkheden zijn oneindig, zowel heel mooi als vol met liefde. Werelden van gradaties van liefde, maar ook werelden waar er nog veel onwetendheid heerst. Ook hier in de ongeziene wereld. Nu is het voor jullie, althans de meesten, ongezien. Wij zien en ervaren.

Ik leef hier in een prachtig gebied wat lijkt op de aarde met mooie natuur, ik maak wandelingen. Maar er zijn ook huizen, ruimtes waar we samenkomen voor van alles. Soms om iets te manifesteren, mee te helpen, te leren en om te ervaren. Alles is mogelijk zolang, en dat geldt hier ook, je je mind openhoudt voor de mogelijkheden. Beperk je ze dan kom je in een beperkt gebied. Dat wat jou bewustzijn aankan.

Ook wil ik antwoorden op de vragen of je op aarde bent om er iets te leren. Natuurlijk ben je hier ook om te leren want dat doe je ook. Ook ben je hier om te ervaren, lief te hebben, te manifesteren en te onderzoeken hoe het werkt. Het is geen toevalligheid en alles wat je ervaart op aarde geeft een leerproces. Een inzicht en een verdieping in bewustzijn. Het is echt niet zo dat je hier oplost in je goddelijke zelf. Het zou wel mogelijk kunnen zijn maar hangt ook weer van factoren af. Je bent niet direct je individualiteit kwijt alhoewel je wel die ervaring kunt krijgen.

Door alle ervaringen leert het deeltje het geheel ervaren en ontdekken dat het het geheel is.

Maak je ook niet zo druk over dit soort vragen. Van belang is te weten dat jij diegene bent die invloed heeft op het leven en je ervaringen tijdens je leven. Daarnaast is het van belang dat je weet en dat je hart resoneert met het feit dat het leven doorgaat, altijd, en weer veranderd en dat we er zijn om je te begeleiden mocht je dat willen en vragen. Het blijft inderdaad terug komen op de hoeveelheid liefde die je in jou kunt voelen en kunt ervaren in je leven.
En dat de aarde nog steeds in de onwetendheid leeft van macht en het denken in afgescheidenheid is een feit.

Vraag jezelf iedere dag af hoeveel liefde je ervaart in je leven en manifesteer die prachtige dans van het leven. De diepe vreugde die je kunt ervaren door liefde, opent alle poorten van het ongeziene veld, als de poorten om licht in de duisternis te brengen. Zo breng je kennis naar onwetendheid, licht naar het donker en liefde naar angst.”

Oh ja Pap, zijn alle dierbaren overledenen vaak bij hun geliefden hier op aarde?

“In principe wel Bon, maar wanneer het contact niet wordt gemaakt wordt het minder. Niet de liefde maar wel het gevoel van aanwezigheid. Liefde wordt altijd in golven van energie naar de aarde en de geliefden gezonden. Het is voor ons ook mogelijk om op meerdere plekken tegelijkertijd aanwezig te zijn. Zo heb je dat al gemerkt wanneer jullie op hetzelfde moment boodschappen van mij opschrijven.
Ja ik kan alleen maar aanraden dat wanneer je contact wilt met een overleden dierbare je een goed medium opzoekt. Het kan je leven en het verdriet volledig veranderen. En dat is precies waarom we dit met de familie zijn gaan doen Bon. Gelukkig zijn er nu zo veel meer prachtige mediums die de boodschappen van ons kunnen ontvangen en doorgeven. En er zijn genoeg trainingen voor een ieder om je eigen dierbaren te gaan ervaren. De dankbaarheid van ons is groot. “

Dank je Pap, mooi. Hoe zit het met humor Pap?

“Dank je Bon, die is er genoeg hoor. En jij hebt zelf ook wel eens onze ruimtes van de lach gezien en hoe je door het lachen alle nare en lagere energieën uit je systeem kunt trillen. Het meest helende is het lachen om je eigen serieusheid.”

Dank je Pap, daar ga ik graag volgende keer op door.

4 november

Oké Pap, weer genoeg vragen. Mooi ook net het gesprek met mams aan de telefoon waarin ze zegt dat ze je toch niet een heilige moet gaan maken.

“Haha Bon, ja die heb ik opgevangen. Nee zeker niet. Dat was ik echt niet. Zo zie je maar hoe je, terwijl je je hele leven zo bezig bent met zoeken naar waarheid, je toch ook weer zo kunt verdwalen en vooral vast blijft zitten aan oude patronen die door ellende in je jeugd zijn ingesleten. Het is verdomd moeilijk om je te ontdoen van je jeugd en de trauma’s die je daar oploopt. Je merkt het zelf ook in je werk Bon, het is niet gemakkelijk het ingesleten patroon, wat ons keer op keer laat reageren op een manier waarop je niet wilt, kwijt te raken. Het vraagt om een constante alertheid, elke dag. Zo niet, dan val je weer terug.
Nee, we zijn nu wel een stuk leuker, zoals jij ook al zegt, en dat komt doordat we meer onze eigen essentie kunnen voelen. Hierdoor wordt je iedere dag bewust van die enorme bron van liefde die je bent. Ja dan komt rust, vertrouwen, en zachtheid vanzelf. Je hoeft je nergens meer tegen te verdedigen.

Ik luisterde mee gisterenavond Bon, tijdens je workshop en je hebt volkomen gelijk dat het zo belangrijk is dat je je eigen pad, hart en grootsheid volgt. Niet die van een ander, dan luisteren we weer niet echt naar ons eigen hart. En ja, het hart niet afsluiten, want dat is wat lijden veroorzaakt. Zoals ik al eerder zei kun je het bewustzijn van een dier of ander mens verhogen. Dit vraagt wel om een bewustzijn zodat je jezelf niet in een lager bewustzijn laat trekken. En het klopt dat gedachten en gevoelens van liefde en dankbaarheid het hoogste bewustzijnsniveau raken. Goddelijkheid en eenheid komt daarna.
Wat een mooi verhaal gisteren over die vrouw die haar hart helemaal openzet bij dementerende ouderen waardoor het bewustzijn bij de ouderen terugkomt en ze opeens weer aanwezig zijn.

Zo is het. Liefde geeft een bewustzijnsverhoging en een alertheid in je leven. Angst en pijn zorgt er voor dat we het hart afsluiten en daardoor ons bewustzijn verlagen en dus ook minder alert worden. We sluiten ons af voor alles.”

Jeetje Pap, hoort dit echt bij elkaar? Het afsluiten van het hart en afsluiten voor de wereld. Het is toch zo dat er iets niet goed gaat in de hersenen bij dementie?

“Ja Bon, en wat maakt het dat de hersenen leven en gebruikt kunnen worden. Dat is het leven in je, de geest. Daardoor functioneert het lichaam of niet soms?”

Ja Pap, maar dit roept direct heel veel vragen bij me op zoals, wat als je lichaam niet gezond wordt geboren.

“Kijk Bon, ik zeg je niet alles over 1 kam te scheren. Er zijn altijd meerdere oorzaken die samenwerken waardoor iets zich manifesteert.
Ik zeg je alleen, voordat je weer andere wegen inslaat, dat het hart openen het bewustzijn vergroot en dus ook de alertheid in het leven. We komen echter veel obstakels in het leven tegen, zoals bij sommige trauma’s in de jeugd, die moeilijk te boven te komen zijn.
En Bon, weet je wat zo mooi is? Dat wanneer je je hart opent, je je bewustzijn vergroot en dus meer begrijpt. Dat kan alleen maar via de weg van liefde. Iedere andere weg brengt je er verder van af en zorgt er voor dat je of te veel in je kritische denken gaat zitten of dat je je afsluit, met alle gevolgen van dien.”

Helder Pap, volgende vraag. Donorregistratie. Wat een verschillende berichten krijgen we hierover, ook vanuit de ongeziene wereld. Kan jij, of Tinto, daar iets meer over vertellen?

“Donorregistratie, wat een daad van liefde wanneer je besluit om delen van je lichaam af te staan aan mensen waar bijvoorbeeld het hart of de nieren niet werken en je ze zo een langere ervaring kunt geven op aarde. Overigens is het niet zo dat hoe langer  je op aarde bent hoe beter. Dat oordeel in tijd bestaat niet.

Vooral wanneer dit besluit heel bewust wordt genomen kun je de liefde voelen die er in mee gaat. Wat vaak wordt verward zijn de berichten over dat we in de cellen voorkeuren en zelfs herinneringen opslaan.
Dat is ook zo, maar dat wil absoluut niet zeggen dat de gestorven ziel vast blijft zitten aan het lichaam of de persoon die de donatie krijgt. De ontvanger kan wel gevoelens, voorkeuren en herinneringen ervaren van de overledenen omdat die opgeslagen kunnen zijn in het lichaam. Kunnen zijn, zeg ik, want ook daarin zijn variaties, zeker qua leeftijd van de overledene.
Kijk Bon, veel discussie hierover geeft je angstige gevoelens. Dan weet je al dat het niet van ons komt. Waarom zouden we je voeden met angst. Angst sluit af, weet je nog, verlaagt je bewustzijn en dus ook je begrip.
De ziel is niet het lichaam, je kunt het nooit meenemen in deze wereld. Het is ook niet zo dat mensen die begraven worden verbonden blijven met hun lichaam. Gelukkig komen we hier veel meer in onze essentie van liefde. Ook berichten over crematie, dat je dat zou kunnen voelen. Soort symptoom pijn of zo. Nee hoor Bon, spookverhalen.
Neem van mij aan dat wanneer je hier aankomt je je echt niet meer wilt verbinden met het aardse lichaam. Je bent hier vrij en licht en weer helemaal gezond. Je hebt een nieuw prachtig lichaam van licht. En ja, je ziet er dan ook nog zo uit als op aarde maar dan in de kracht van je leven of je herschept het. Dat is een eigen keuze.

Herinneringen zitten in je geest en niet opeens alleen maar in je lichamelijke organen. Het is wel zo dat het lichaam en haar cellen informatie van de ziel opslaat. Mooie en minder mooie.

Goed dan willen we ook graag wat doorgeven over het idee dat je de ‘doden’ kunt vasthouden aan de aarde.
Wanneer je rouwt om een dierbare die naar huis is gegaan dan gaan veel gedachten naar hem of haar. Dat voelen we inderdaad, net als onze diepe behoefte om je te laten ervaren en voelen waar we zijn, om de hoeveelheid liefde in ons die weer wakker is geworden door te geven. We willen je troosten, ondersteunen en je lijden verlichten. We zijn niet helemaal los of alleen maar in een soort bliss. Zoals je op aarde ook kunt voelen wanneer het met een geliefde niet goed gaat, zo kunnen we dat hier ook. Het enige verschil is dat we niet meer mee gaan in het lijden, omdat we meer in liefde zijn en dus meer bewustzijn hebben en dus ook meer begrijpen. Hierdoor kun je ons niet vasthouden of naar beneden trekken. Wel zullen wij proberen je verlichting te brengen en juist je eigen bewustzijn te vergroten. Zo heb jij dat ook gevoeld Bon. Je bent mooi stil geweest en je hebt je verbonden met mijn energie, meerdere van jullie overigens. Hierdoor ben ik in staat geweest je bewustzijn te voeden met liefde”.

Ah heerlijk Pap, maar ja helaas voelt niet iedereen dat. 

“Dat komt door de heftige emoties die dan ontstaan en wat doen we dan het liefste en in reflex: afsluiten. De gevoelens niet meer willen voelen. Uitwegen zoeken om ervan af te komen. Afleidingen zoeken.
Wees stil, vraag om de verlichting, verbind je met de energie van de dierbare. Wij zijn in staat je dat te laten ervaren. Ook omdat je gedachten nog zoveel naar ons toegaan.”

Heerlijk Pap, het ontroert me en frustreert me soms dat ik niet iedereen dit kan laten voelen. 

“Alles op zijn eigen tijd, Bon. Alles.”

He Pap, doe je nog eens gek daar?

“Ja humor Bon, een groot goed. Je hebt hier mensen die op aarde hun beroep hadden gemaakt van humor. En mensen die het tot in de perfectie kunnen uitvoeren. Het is zo mooi om te ervaren wat lachen met je energieveld doet . Het maakt alles schoon en revitaliseert. En het geluid van de lach. Dan doet iedereen mee, dan verspreiden we golven van licht en humor die als inspiratie naar de aarde stromen.
De hallen van de lach werken zelfs heel helend, het is goed om eens flink te gaan lachen als je je rot voelt. Kijk lachfilms of ga naar een voorstelling. Het trilt zwaardere energie uit je lichaam.”

Zeg Pap, jij als arts, hoe kijk je er nu tegen aan?

“Goh, Bon, ik vroeg me al af wanneer deze vraag ging komen. Ik heb er al eerder iets over gezegd en zal daar de volgende keer verder op door gaan. Maar de mogelijkheden tot het helende vermogen in de mens is een stuk groter dan ik dacht. Ik vertel je er de volgende keer meer over. Ik wil eerst ook andere inspiraties ontvangen en bekijken.”

Dank je Pap, tot snel.

Dag Bon.

15 november

Zo Pap, al weer iets te lang geleden maar er gebeurt zo veel. In de wereld en ook in mijn leven. Oude leermeesters die de overstap hebben gemaakt naar Huis en de golven van beweging thuis. En nu weer Parijs maar ook alles daarvoor al.

Bijzonder vanochtend wat je me doorgaf tijdens de zondag bijeenkomst over het feit dat de mensheid keer op keer diep geraakt wordt in het hart en dat dan de liefde wakker wordt. Die woont namelijk in het hart.

Ha lieve Bon,
Beweging alom, in de wereld en in de levens van mensen. Loslaten, verandering, vasthouden, emoties, bruut en op een zachte manier, maar verandering is er.
Dat wisten we al jaren, dat dat zou gaan gebeuren.
Het gekke met een droom is Bon, dat wanneer jij alleen maar zalige sappige dromen droomt je er in wilt blijven. In je droom, in je leven, in je overtuigingen.
Soms, helaas wat vaker dan soms, heeft de mensheid een nachtmerrie nodig om die droom op te geven. De droom van afgescheidenheid, van macht, van misbruik en geweld.
Dat is wat er nu gebeurt, met jou, anderen om je heen en in de wereld. Soms kom je zachtjes uit een droom, vaker gaat dit door een shock, of een nachtmerrie die je ogen opent, die je hart diep raakt waardoor je maar 1 kant op kunt en dat is naar liefde.

Echter, ook daar blijft de liefdevolle keuze bestaan om niet wakker te worden en eens echt om je heen te gaan kijken. Dat wat in jou leeft projecteert zich in de buitenwereld. Dat wat leeft in de mens kun je zien om je heen, in de media en op het nieuws. Het is vreselijk wat er gebeurt, maar veel mensen kiezen nu weer duidelijk voor liefde en verdraagzaamheid. Tuurlijk, sommige niet, maar steeds meer, steeds meer mensen worden wakker geschud door hun nachtmerrie. We zijn bij jullie, hou elkaar vast. De stormen zijn stevig maar begaanbaar en ze brengen je naar een nieuw land, een nieuw begin, een nieuwe start.

Wees wijs in waar je nu voor kiest. Wees wijs in waar je aandacht naar gaat. Wees wijs met Liefde.

Dank je Pap, morgen weer iets langer goed?

Ja Bon, is goed. Ik ga nergens naar toe. Jij trouwens ook niet. Niemand niet. We hoeven ook niet ergens naartoe. Zo dichtbij zijn we allemaal bij elkaar.

Mooi Pap.

19 november.

Ha lieve Pap, 

Fijn je vorige bericht. Heeft ook veel mensen troost gegeven. Het is niet altijd gemakkelijk om precies te zien wat er gebeurt en vooral het grote waarom er achter.

“Weet je Bon, soms is het grote ‘waarom’ er achter dat de mensheid slaapt en gelooft in afgescheidenheid, macht en geweld. Het is niet iets wat vanaf hier gestuurd zou worden of door ‘God’ gecreëerd. Zou wat zijn zeg!

Nee, het is de verantwoordelijkheid van de mensheid, wat overigens ook een onderdeel is van ‘God’ oftewel ‘het leven’.
We hebben hierin onze eigen keuzes gemaakt met direct zichtbare consequenties.
Je hebt mooi opgemerkt hoe de angst zich dan verspreidt en je verlamt als je niet oppast.
Het interessante is dat je inderdaad als mens echt naar de dood mag kijken. Waarom? Omdat je dan gaat beseffen wat het echt is en je angst ervoor verdwijnt. Stop je iets weg, niet praten over de dood en het ouder worden, dan wordt het eng. En angst is voor de mens nou net de moeilijkste emotie om mee om te gaan. Als echter je grootste angst werkelijkheid wordt, is er geen angst meer maar een andere emotie.

Angst verlamd, legt een sluier over het leven. Kijk je angst en de dood aan, dan ga je leven en voel je het leven door je heen stromen.
Juist nu in deze tijden, die overigens al veel langer aan de gang zijn, verspreidt angst zich als een irritant virus. Het zorgt ervoor dat je naar adem hapt en dat je de meest vreselijke beelden kunt bedenken.

Doe dat maar niet Bon, en iedereen die het leest. Gewoon niet doen. Laat je er niet toe verleiden. Ruim het virus in je lichaam op en, echt, laat liefde je leidraad zijn.
Het virus kan niet tegen lachen, liefdevolle gedachten, gevoelens, verbinding en samenzijn met elkaar. Dus gebruik dat maar.

Oh ja ik zou nog even terug komen op de verschillende helende technieken de ik hier tegenkom. Nu is het hier natuurlijk al anders omdat we niet meer een lichaam hebben dat gemaakt is van de aardse materie. Wel zijn er hier hele groepen bezig met het doorgeven van interessante informatie aan de aarde voor de genezing van lichamen.
Met een kanttekening dat op een gegeven moment het lichaam klaar is of de ziel die een stap verder gaat op zijn of haar reis.

Wij zien wel genoeg voorbeelden op aarde waarin heling kan optreden op een snellere en efficiëntere wijze.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk preventie. En met preventie bedoelen we het zuiveren van lichaam, geest en emoties. Veel vervuiling vindt er plaats op energetisch gebied, wat zich gaat nestelen in het lichaam en zich vervolgens kan manifesteren.
Het klinkt gek, maar ik heb hier mogen ervaren wat lachen doet. Ongelofelijk. Ik had dat moeten toepassen op mijn patiënten. In mijn behandelkamers had ik lachfilmpjes moeten draaien.
Bon, de volgende keer dat je een lachbui hebt of gewoon opwekt, voel dan eens heel goed wat er met je lichaam en vooral met je hart gebeurt. Ook een glimlach kan al werken.

Dit is het beste preventieve middel wat je kunt gebruiken. LACH!

Wat ik op aarde natuurlijk heb meegemaakt is, dat wanneer je hoort dat je een ernstige ziekte hebt, er echt niet veel meer te lachen valt. Dan wordt het al weer moeilijk om het lichaam te helpen genezen. Het lichaam heeft een prachtig ingebouwd mechanisme tot zelfheling. Echter, het denken en de emotie zitten zo vaak in de weg dat het lichaam haar werk niet kan doen.

De belangrijkste problematische emoties op aarde zijn angst en wrok/wraak.
De belangrijkste oplossingen zijn lachen en vergeven.
Ja Bon, het lijkt allemaal zo simpel maar doe het maar…iedere dag.

Goed daarnaast heb ik mogen ervaren wat muziek en licht kunnen doen voor de cellen van het lichaam. Maar ook een echte bewuste liefdevolle aanraking. Wanneer een ander mens je omhelsd, streelt en je vasthoudt in al haar of zijn aanwezigheid dan komt er een enorme hoeveelheid licht vrij. En het is precies dit licht van aanwezigheid, wat kan zorgen voor verlichting!”

Ah mooie zin weer Pap. Dat vind ik toch altijd zo fijn.
Dit licht van aanwezigheid, wat zorgt voor de verlichting….

“Muziek geeft ook een frequentie van licht af en kleuren natuurlijk ook. Zo ook gedachten, aanwezigheid, aanraking, liefde en dankbaarheid. Veel experimenten  worden er al uitgevoerd met de frequenties van licht en de effecten op de cellen.

Wanneer een ziekte zich in het lichaam openbaart is het van belang dat je jezelf ziet als gezond. Ik bedoel geen ontkenning, maar jij als ziel bent een stralend vitaal en prachtig wezen. Dit geeft direct een ander gevoel in het lichaam. Ook wanneer je helende gedachten stuurt naar mensen is het essentieel dat je je beoefent in het zien van de persoon als geheel vitaal en stralend. Ook het diepe gevoel van liefde, en alles is goed, kan hier goed bij helpen.
Dus ook op jullie beterschap lijst  is het belangrijk dat mensen niet altijd zeggen wat er precies aan de hand is met het lichaam, omdat dit direct een beeld vormt in je hoofd en hart en je dus iets uitzendt wat in disbalans is. Ook foto’s van een ziek lichaam geeft direct een beeld. Beter is een beeld te geven van het lichaam in haar volle gezondheid met de bijbehorende gevoelens en gedachten.

Zo zijn er al mensen op aarde die bedreven zijn in de kunst van de perfecte visualisatie van het vitale lichaam. De beoefening is om dit beeld vast te kunnen houden en te koppelen aan een gevoel van dankbaarheid en een dieper weten dat alles goed is. Dit geeft al wonderbaarlijke resultaten. En het blijft wonderbaarlijk zolang jullie nog niet doorhebben dat het gewoon wetenschap is ;).

Naast verschillende oorzaken die op aarde spelen zoals luchtvervuiling, in materie en geest, waardoor een lichaam ziek kan worden zijn er oorzaken van spirituele aard die je met je denken niet geheel kunt begrijpen. Wel kun je erop vertrouwen dat het goed is.
Het is misschien niet zoals je had gewild, maar alles is wel goed gezien vanuit het licht van de ziel en haar eeuwigheid.

Oh ja en dan nog die vraag over hersendood en orgaandonatie. Ik heb eerder aangegeven dat het een daad van liefde is, maar we begrijpen jullie angst voor pijn. En juist die angst kan er voor zorgen dat je dat kunt voelen zonder dat er pijn is. Begrijp je dan wat ik bedoel? De angst geeft pijn terwijl de pijn er niet is.

Even praktisch gezien hoeft hersendood geen dood te zijn, dat klopt. Maar dood is niet dood, het is het loslaten van het lichaam en die wordt door ons goed begeleid. Zonder pijn. En mocht er iets van pijn bijzitten dan is dat het oplossen van je angst in het lichaam en het loslaten daarvan.
Mocht je angst hebben voor donorregistratie dan doe je het niet. Heb je geen angst dan doe je het wel. Alhoewel we op aarde nu al zo ver zijn dat we een lichaam in leven kunnen houden op apparaten wil dat niet zeggen dat de ziel er aan vast blijft zitten. Dat heeft soms hele andere oorzaken. Maar de pijn voelen is hetzelfde als symptoompijnen. De vraag is of dit ontstaat in de hersenen of in de geest van de persoon, het denken.
Pijn en angst is ook een symptoompijn van het leven op aarde. Wanneer je hier komt zie je dat het symptoompijnen waren.”

Jee Pap, hier moet ik weer even induiken, ingewikkelde. Ik kom dan weer op het idee van de nachtmerries. Als je wakker wordt uit de nachtmerrie dan doet het niet meer pijn, hoewel ik soms met een gevoel van de nachtmerrie de dag in kan gaan. 

“Ja Bon, symptoompijnen dus…En symptoompijnen ontstaan waar?
In het denken Bon”.

Goed, ik kan nu al voelen dat dit weer meerdere vragen gaat oproepen maar dat is mooi. Het is mij ook nog niet helemaal duidelijk.
Wel mooi Pap, dat je daar ook zo bezig bent met allerlei helende methoden en experimenten. Wel wat anders dan je vak hier. 

Ja Bon,  als dokters zijn we vaak eigenwijs en kijken we echt niet verder dan wat we hebben geleerd. Echter, het leren houdt nooit op net zo min als groei en inzichten. Zo kan dat wat waarheid leek te zijn, opeens achterhaalt zijn. Ja het beste wat je jezelf als mens kunt geven is een open mind en het geloven in oneindige mogelijkheden. Pas dan kun je ze ook ontvangen.

Pap heel even mijn eigen situatie. Wat een storm en schommelingen. Blijf ik in het midden van de storm staan is er niets aan de hand. Ga ik me er in mengen dan wordt ik de storm ingetrokken. 

“Beweging Bon, ga maar in de beweging. Wees nooit bang waar het je naar toe leidt. Alleen maar naar het licht. Geen zorgen en geniet van je achtbaan. Nee, je krijgt niet te horen hoe of wat. Het gaat namelijk om jouw eigen ervaring. Dat is zo mooi Bon, dat is liefde. Het volledig ervaren van het leven en haar bewegingen.”

Dank  je Pap,

29 november

Ha lieve Pap,
Vertel……het is al een tijdje stil. De druk lijkt iets af te nemen. Klopt dat?

“Ha Bon, nee hoor wij gaan gestaag door. Jij bent af en toe wat anders aan het doen…”

Haha ja Pap, wat worden we toch regelmatig afgeleid hier op aarde. 

“Ja Bon, niet alleen op en door de aarde maar ook door jezelf. Soms speel je weer iemand die je eigenlijk helemaal niet bent. Een rol die je je hebt aangeleerd.”

Vraagje Pap, ik zag weer een discussie verschijnen over dat als je spiritueel bezig bent je niets mag vragen voor je diensten. Zo wordt het dan wel moeilijk om je kosten te blijven betalen. 

“Ha Bon, ja dat is niet anders dan in een ander vak. Weet je, vroeger werden de zieners vereerd en verzorgd door de mensen om hen heen. Er was voor hun geen enkele rede om zich met iets anders bezig te houden dan met het perfectioneren van hun eigen gave waardoor ze in dienst konden staan van de mensheid. Helaas moet je tegenwoordig gewoon je eigen huur betalen. We leven natuurlijk veel meer in een maatschappij waarin je alles zelf moet regelen.
Weet  je Bon,  geld blijft een gek smaakje hebben. Geld is energie en kan voor enorme overvloed zorgen. Tevens zorgt het ervoor dat er veel onderzoeken gedaan kunnen worden, waardoor mensen geholpen kunnen worden. Nou heeft geld natuurlijk ook zo zijn keerzijde in machtsmisbruik en het denken in tekorten. Omgaan met geld is een zeer interessante uitdaging voor de mens. De vraag is, hebben we op aarde het geldsysteem nog nodig. Jazeker zolang jullie er een oordeel over hebben zal het blijven bestaan. Heb er geen oordeel meer over en iets zal ophouden te bestaan, voor jou. Echter zijn sommige dingen op aarde in het collectief oordeel der mensen . Vandaar dat het er nog is. Ieder oordeel wat we er over hebben is zichtbaar op aarde. Van prachtige filantropische instellingen tot misbruik en uitbuiterrij van mensen. Het oordeel is er, dus ook de manifestatie.”

Prachtig Pap, dus als ik over iets geen oordeel meer heb houdt het op te bestaan?

“Ja, als je geen oordeel meer hebt is iets er of niet. Vaak wanneer je iets leuk of niet leuk vindt blijft het in je gezichtsveld komen. Geen oordeel, geen zicht.
Door het oordeel blijft je het vasthouden, toch?”

Ja Pap, dat begrijp ik. Dus als ik niet meer oordeel….pffff moeilijk….dan lossen dingen eigenlijk gewoon op. 

“Haha mooi gezegd Bon, zo is het”.

Goed, maar dan is het belangrijk om allereerst te starten met te onderzoeken waar ik allemaal oordelen over heb. 
“Over alles Bon, om je heen!”

Ja en nu dan?

“Jou vertellen om geen oordeel meer over iets te hebben is zinloos Bon, die heb je namelijk altijd. Maar door dit te begrijpen kun je het ook weer gewoon voorbij laten drijven. Je hebt moeite met wat iemand over je zegt, wat iemand vindt dat je zou moeten doen of wat jij van een ander of iets vindt. Jij maakt er een punt van omdat jij er een oordeel over teruggeeft. Laat voorbijdrijven Bon, zoals de takken in de rivier. Soms stormt het wat meer en zijn er veel takken. Of je vindt iemand een takkenwijf of iets een takkeklus…(hahahahaha grappig Pap)
Maar stel dat je de takken voorbij laat drijven, dan is er niets aan de hand. Dan was het een tak.

Een tak niet gekoppeld aan iets of iemand. Geen takke….. maar een tak.”

Gierend zit ik hier Pap, te leuk deze. Wat een humor. Ja dan drijven ze vanzelf verder en dus ook uit het zicht.
Wat een feestje dit weer Pap, geen oordeel dus. Dan is het er ook niet meer. 

“Zo is het Bon, probeer de komende dagen maar alles als een tak te zien. Zowel je negatieve als positieve oordelen en laat ze maar voorbij drijven op de rivier van het leven.”

Ohhhh dank je wel. Fijn je liefde en humor zo te voelen. Ik voel me gezegend met je wijze woorden zijn nu je daar bent. En hoe je me zo kunt inspireren. 

“Ha ha Bon, ook grappig hoor. Leuk gezegd maar gelijk heb je. Ik ben een stuk wijzer. Trouwens alle ouders die hier zijn ….”

De berichten kun je ook blijven volgen op Facebook. Klik hier

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.