Ha Pap en de Broederschap van het Licht,

Ik denk dat het belangrijkste hier op aarde liefde is en dat we dat allemaal heel graag willen. Echter de realiteit laat zien dat we hier weinig tijd aan spenderen maar ook dat we worden verleid tot liefde op voorwaarden.

Ha Bon,
Ja ik geloof dat liefde 1 van de meeste complexe onderwerpen is op aarde maar de meest simpele in de ongeziene wereld omdat hier uiteindelijk alles bestaat door 1 kracht, namelijk liefde. Ook de aarde bestaat door die ene kracht.
Echter zoals je weet groeit iedere ziel op aarde heel anders op en krijgt hierdoor een persoonlijkheid, een ikje. Dit ikje oftewel ego kijkt heel anders tegen liefde aan dan de ziel doet. Dit besef dat jij bestaat uit een ziel en een schijnbaar ikje is al een grote stap en een essentiële om te begrijpen.
Het ego ziet liefde iets als wat je kunt geven en ontvangen, verdienen en ontnemen. Voor het ego is liefde iets wat je dient te verkrijgen, waar je genoeg waarde voor moet hebben en je hebt een ander nodig om deze liefde te kunnen ervaren.
Voor de ziel is dit een heel ander verhaal: de ziel is namelijk liefde. Ongeacht of iemand het voedt of ontneemt. Daar is geen verschil voor de ziel. Het interessante is dat de persoonlijkheid deze liefde alleen kan ervaren als het stil wordt en aandacht geeft aan de ziel. Met deze groei van aandacht groeit je bewustzijn tot de grote liefde in je. Wanneer je dit voelt zal als natuurlijk een zelfliefde ontstaan en zal je een weldaad zijn voor je omgeving.

Nu, heeft de persoonlijkheid heel wat voorwaarden op het onderwerp liefde gelegd. Zo zal je moeten voldoen aan iemands voorwaarden om zijn of haar liefde te mogen ervaren en geven we ook aan hoe we willen dat de ander zijn of haar liefde geeft. Dan pas zullen we het classificeren als liefde.
Dit is duidelijk ego liefde, gebaseerd op onze kleinzieligheid. De liefde van de ziel stelt geen voorwaarden en is liefde. Dit betekent niet dat je altijd voor iedereen klaar moet staan. Ook hierin komen we direct weer in voorwaarden.

Weet je Bon, alles in het universum en daarbuiten en binnen is gebaseerd op liefde behalve de schijnbare gedachte van te kort. Deze schijnbare, echter niet op waarheid gebaseerde gedachte, geeft de persoonlijkheid het start teken tot het vergaren en gehouden van liefde. Zo wordt liefde een strijd en heeft niets meer met haar oorspronkelijke vorm te maken.
En ja, als je klein bent krijg je deze les al snel. Haal je goede cijfers, ben je lief en behulpzaam dan ontvang je liefde. Ben je rebels, tegendraads en eigenzinnig dan wordt liefde je onthouden. En dat is het begin van een krankzinnig beeld van liefde. Liefde die buiten je ligt, die verdiend moet worden, die je alleen op die ene manier kunt krijgen als je voldoet aan de verwachting van de ander en liefde die weg te nemen valt en je in een diep gat kunt vallen.

Liefde Bon, is wat ons allen verbindt. We zijn liefde en zitten nooit zonder, dat kan namelijk niet. Echter stop met het zoeken buiten je. Verleg je aandacht naar binnen en daar kan je het voelen. Ik zie regelmatig hoe het bij je omhoog komt zomaar zonder reden en vooral de vreugde die het je geeft. De kenmerken van mensen die dit begrijpen en verbinding hebben met die universele stroom van liefde is vreugde, onverschrokkenheid en vrijheid. Ze zijn ook niet meer te manipuleren tot een bepaalde vorm van liefde en voldoen meestal niet meer aan de verwachting van de ander. Die verwachting is namelijk de liefde van het ego, en daardoor beperkt.

Mooi Pap, hoe kunnen we dagelijks ons hieraan herinneren.

Ieder dag even weer die ogen sluiten, de zintuigen van het lichaam ontspannen om de zintuigen van de ziel te gaan ervaren. Zo kom je steeds meer bij je ware zijn en zal je die grootse liefde ervaren en ontdekken dat je het altijd al bent geweest. 

Pap, hoe zit dat met relaties? Daar wordt toch veel van elkaar verwacht over en weer.

Helaas Bon, zijn de meeste relaties op aarde gebaseerd op de ego liefde en daardoor een precaire lijn tussen geven en ontvangen. Hoe anders zouden relaties zijn wanneer je doorkrijgt dat om je geliefd en goed te voelen je de ander niet nodig hebt maar dat het er gewoon is. Kijk iets beter en laat alle ideeën van de aarde over liefde eens los. Laat liefde eens vliegen boven alle overtuigingen uit en kijk hoe bijzonder deze kracht is.

Laat jouw liefde zijn als de zon, die schijnt en straalt en is.

Dank je Pap,

Nog een tip voor alle mensen die stoeien in hun relaties en met de liefde of een tekort aan liefde.

Jazeker,
Je kunt stoppen met zoeken, ontspan, doe je ogen dicht en haal adem. Die prachtige natuurlijk stroom van de adem, moeiteloos zonder nadenken. Het kloppen van het hart, zonder voorwaarden. De eeuwige stroom van leven, zonder afspraken. Alles ontstaat door die stroom van liefde in je, door je heen en om je heen. Voel maar. Dat waar je altijd al naar zoekt is hier en nu….

En dan is samen een ZIJN en onvoorwaardelijk LEVEN.

Dank je Pap en de groep,
Bonnie

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.