Hoi Pap,
Bijzonder boek van Dannion Brinkley, die drie keer een bijna-doodervaring heeft gehad. Ik blijf dat bijzonder vinden om die verhalen te lezen, en wat ik zo prachtig vind is dat deze mensen de totale angst voor de dood verliezen. Hij heeft het ook over het schemergebied in de ongeziene wereld. Jij vertelde er ook al iets over. Zou je daar nog iets meer over willen zeggen.

Hoi Bon,
Ja dat is goed. Zoals hij het heeft beschreven, zo kun je het ook zien. Zoals ik al eerder zei zijn er mentale constructies waarin allerlei werelden zich manifesteren.  Zo heb je de soldaten die nog een oorlog uitvechten, of slachtoffers die vastzitten in hun wrok en haat jegens hun daders. Zo kunnen mensen zodanig blijven geloven in hun eigen geconstrueerde wereld dat die zich daadwerkelijk manifesteren in de ongeziene wereld. Soms komen mensen vast te zitten in het tussengebied, net zoals mensen op aarde vast kunnen houden aan hun vastgeroeste ideeën en overtuigingen. Velen hier zijn bezig om mensen het licht te laten zien, om ze een opening te geven in hun denken waardoor ze liefde kunnen toelaten. Echter, net zoals op aarde, zijn er zielen die dat nog niet kunnen toelaten. En zoals hij beschreef zijn dat ook de mensen die jullie op aarde kunnen beïnvloeden, negatief of angstig omdat ze zo in hun eigen overtuigingen vastzitten. Deze mensen proberen we te laten inzien dat het anders kan, dat ze anders kunnen denken. Van jullie kant kunnen jullie licht sturen naar dit gebied. Bon, het is hetzelfde als op de aarde. Ook jij kan beïnvloed worden door negatieve gedachten van mensen om je heen maar ook van de positieve. Ook hen kun je licht sturen. De beïnvloeding heb je op aarde niet altijd door net zoals jij ook niet altijd plotselinge sombere gedachten kunt plaatsen. Komen ze uit jou, zijn ze van jou, van je directe omgeving of hangen ze in de lucht.
Van belang is je hier bewust van te zijn en wanneer je somberheid opmerkt, het met je liefde te omarmen. Zo krijgt het minder vat op je. Het vraagt trouwens wel om een dagelijkse alertheid en discipline. Even voor de goede orde. Je hoeft hier niet bang te zijn maar wel geïnteresseerd. Wanneer je zelf ook ziet hoe vast je kunt zitten in een overtuiging zo kun je dat hier ook nog. Met andere woorden: geef jezelf het genoegen van een open mind. Laat je verrassen door nieuwe manieren van denken.
Heb je moeite met vergeven begin er vast vandaag mee. Stapje voor stapje. Het begint met de intentie. Jullie weten allemaal dat vergeving jou vrij maakt. Toch kan het gevoel van onrechtvaardigheid je enorm lang bezighouden. En als je niet uitkijkt creëert het een eigen hel. 

Oké Pap,
Even praktisch. Ik begrijp dat onze negatieve gedachten zich kunnen manifesteren en ik begrijp dat we ook nog, vaak onbewust, kunnen worden beïnvloed door mensen in het tussengebied en door mensen hier op aarde die zelf vastzitten in sombere overtuigingen. En ik merk ook dat wanneer ik heel blije positieve mensen om me heen heb de lucht lichter wordt en een glimlach in mij ontstaat. Maar hoe kunnen we iedere dag ervoor zorgen dat we bij de les blijven, dat we positief blijven, dat we ons niet laten beïnvloeden. Soms is dat niet gemakkelijk en dringen allerlei gevoelens zich op.

Goed Bon,
Allereerst vraag jij om een middel zodat negatieve en sombere gedachten niet meer binnen komen of niet meer ontstaan. Dat is als hopen op het altijd schijnen van de zon, zelfs in de nacht. Dat kan dus niet Bon. Wel kunnen wij je een aantal tips geven hierover.
1.    Lees en verzamel kennis over dit onderwerp. Dat is precies wat we nu ook doen. Weten waardoor je gedachten zo somber kunnen worden. Zit je iets je dwars waar je niet naar wilt kijken. Begrijp dat beïnvloeding altijd en iedere dag plaatsvindt door iets, gezien of ongezien. Ben je beïnvloed door het nieuws, angstgesprekken of ontstaat zo’n gedachte zonder schijnbare reden. Je bemerkt de gedachten en het gevoel wat erbij komt. Bemerken is accepteren.
2.    Ga zitten wanneer je het bovenstaande opmerkt en ga iedere dag 2 keer 10 minuten zitten. Je gaat geen discussie aan met de gedachten en gevoelens die je liever niet wilt. Je gaat ze erkennen, ze zijn er namelijk, alles is goed. Vervolgens denk je de gedachte: ik ben meer dan deze gedachtes en gevoelens. Stel je vervolgens voor dat je je verbindt met de grote Bron van Liefde. Je kunt het het Leven noemen, God of Liefde. Alle drie zijn ze hetzelfde. Wat gebeurt er met je wanneer je denkt aan Liefde, Leven en God? Begin met het je voor te stellen, je zult het vanzelf gaan ervaren.
3.    Je wordt meer beïnvloed wanneer je moe bent, overprikkeld en gestrestst. Zorg goed voor jezelf en bedenk eens waardoor jij jezelf kunt voeden en opladen. Maak een lijstje van díe dingen waar je echt blij van wordt. Niet van iets wat je afleidt, of wat simpel tijdverdrijf is, maar van wat je écht vreugde geeft. Neem iedere dag die 2 keer 10 minuten om je af te stemmen op het hogere, mooiere, liefdevollere, vreugdevollere. Denk aan die dingen waar je dankbaar voor kunt en mag zijn. Ook kun je in deze tijd bidden of energie sturen naar mensen die het nodig hebben.
4.    Denk aan mensen die jouw licht en liefde nodig hebben, dit kunnen ook mensen zijn die je niet kent. Stel je voor dat je helende energie en liefde stuurt naar hen. Wat kun jij de wereld geven?
5.    Stel grenzen: wat voed je en wat niet. Neem tijd voor jezelf. Wees liefdevol voor jezelf. Je kunt anderen niets geven wat je zelf niet in je hebt. Ik geloof zelfs Bon, dat die 2 keer 10 minuten essentieel zijn voor je op een dag. Daarin kun je van alles doen wat je lichter en blijer maakt.
6.    Vraag om hulp en verbind je met anderen. Samen zijn we sterker en zoals je zelf al opmerkt is het verbinden met mensen die zich ook op dit pad bevinden voedend voor je eigen energie. 

Mooi Pap,
Veel heeft te maken met verbinding met je spiritualiteit en het goddelijke. Stel dat je hierin niets vindt, wat doe je dan?

Hetzelfde Bon, je openstellen voor iets nieuws, proberen en ervaren wat het met je kan doen. Het bovenstaande is geen luxe meer maar noodzakelijk. 

Dank je Pap,
Veel van de lezers kunnen beamen dat wanneer je op aarde te lang wordt afgeleid door aardse perikelen je energie lager en zwaarder wordt. Je voelt je snel uitgeput en gestrester. Je wordt prikkelbaar en kunt weinig hebben. Wanneer je dan begint met de bovenstaande tips, die overigens geheel niet verrassend en nieuw zijn maar wel waar, voel je je een stuk lichter en beter. We houden dat een tijdje vol en je voelt hoe je blijer wordt. Je wordt je bewust van het goddelijke in je. Vervolgens denken we ‘het is genoeg, ik kan het nu’. En langzaam zakken we weer in het dagelijkse, onbewuste en onwetende.

Bon,
Ik kan je verzekeren dat het nooit ophoudt. Ja, hier is het gemakkelijker omdat je de liefde zo veel duidelijker kunt voelen. Maar ook hier zijn dus nog zielen die blijven vastzitten aan oude, herhalende, niet-constructieve maar afbrekende, gedachten. 

Dank je Pap……

Bonnie: Van de week zat ik tevens het boek van Brené Brown te lezen over de moed van imperfectie. Zij heeft jarenlang als hoogleraar onderzoek gedaan naar schaamte en bezield leven.
Één van haar onderzoeken gaat over de veerkracht van de mens en een onmisbaar onderdeel van veerkracht is spiritualiteit. Onder spiritualiteit verstaat ze het erkennen en respecteren dat we allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn door een kracht groter dan wijzelf. Onze verbondenheid met die kracht en met elkaar is verbonden in liefde en compassie. Openstaan voor spiritualiteit geeft perspectief, richting en zin aan ons leven. 

liefs Bonnie


Wil je zelf een avond meemaken over de gesprekken met mijn vader kijk dan op de evenementen of de site.
——————————–
Zelf ervaren?……
Donderdag 15 september: Workshop schrijven met de ongeziene wereld in Den Haag.
Wil je boodschappen ontvangen vanuit de ongeziene wereld? En wil je communiceren met je dierbaren.
Ik schrijf al een tijdje de gesprekken op die ik met mijn vader heb sinds hij naar huis is gegaan.
Deze dag leg ik je uit hoe je dat zelf ook kunt doen en oefenen.
———————————
Bonnie Bessem (1968) is psychologe, auteur en levenscounselor. In 1990 kwamen ze met de hele familie voor het eerst in Het Arthur Findlay College. Samen met haar familie geven ze al jaren les in mediumschap, spiritualiteit en de Levensinitiaties®. Ook is ze initiatiefnemer en mede-oprichter van Het LevensCollege waarin men verschillende opleidingen kan volgen als levenscounselor en het nieuwe mediumschap.
Meer informatie en boodschappen uit de ongeziene wereld zie het boek Onderweg naar verlichting – ISBN:9789081747943
Boek over het mediumschap: Bonnie en Willemijn Bessem – Tao van het mediumschap
Ook te bestellen via de site.​ 

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.