Ha Pap,

Hoe zit dat met soulmates, zielenmaatjes? Volgens mij heb je er al over gesproken maar graag nog een keer. Ik kan de tekst niet meer vinden.

Ha Bon,
Soulmates…allereerst wil ik dat je eens goed voelt, hoe voelt het als ik je zou vertellen dat dat bestaat. 

Oké Pap, allereerst voel ik vreugde,  direct gevolgd door een gevoel van gemis. Alsof ik mijn soulmate nu niet in mijn leven naast me heb staan. Daarnaast krijg ik ook een opgejaagd en zelfs ontevreden gevoel en komen er gedachten in mijn hoofd met vragen; wanneer komt die soulmate dan en waarom niet nu. Ga ik verder voelen dan kom ik bij weerstand. Alsof ik iemand nodig zou hebben om me compleet te maken.

Heerlijk Bon, je geeft al direct het antwoord. Er bestaan geen soulmates en we zijn allemaal soulmates van elkaar. Het idee dat op aarde heerst geeft een gevoel van afgescheidenheid en dat klopt in wezen niet. We zijn niet van elkaar gescheiden, we zijn in wezen één.
Ieder deeltje is onderdeel van het geheel. Het ego heeft trouwenswel soulmates hoor Bon, haha. Die wil graag een speciale relatie van iemand maken en daarmee scheiden we ons af van de rest.
Wel zou iemand die je tegenkomt in je leven kunnen voelen als een bekende of een soulmate. Dat kan verschillende redenen hebben. Je hebt elkaar al ontmoet tijdens slaapstaat. Je kent elkaar al omdat deze deeltjes ook al eerder met elkaar botsten en te maken hadden. Je herkent bij de één makkelijker het goddelijke licht dan bij de ander. Of je hebt eerder al iets met elkaar afgesproken om mee te maken.

Waar het om gaat is dat het verstandig is om goed te voelen. Geeft een idee op aarde angst, wat altijd ontstaat door de illusie van afgescheidenheid, dan is het vergankelijk en dus gemaakt door het egodenken.

Ja Pap, even terug. Als tijd niet bestaat in de volgende dimensie dan is afspreken van te voren onzin toch?

Ja Bon, maar ik kan het je alleen vertellen volgens jullie dimensie. Ja in de volgende dimensie is het heel anders, maar het is net alsof je samen een nieuwe droom afspreekt en tegelijkertijd al leeft. Voor het gemak vertel ik het je even zo, maar in wezen is alles aanwezig in het eeuwige nu. 

Oké Pap, dus geen soulmates maar soms kun je als mens dat gevoel wel echt hebben, althans dat denk ik of geloof ik.

Daar heb je al je antwoord Bon. Dat wat je gelooft en denkt laat zich zien maar dat wil niet zeggen dat het echt waar is. Dromen kun je leven maar het zijn dromen in de afgescheidenheid. Het is niet in het volle bewustzijn van het nu en het wezen dat je in werkelijkheid bent. Je kunt geloven dat soulmates bestaan en dat ook werkelijk leven, maar in wezen is iedereen je soulmate. Geloof je het dan zal je dat in het aardse leven ook meemaken. Begrijp je wat ik bedoel? Dat wat je gelooft zal je meemaken, echter 1 soulmate bestaat niet.
Je kunt zelfs samen afspreken om die ervaring te hebben. Maar afscheiding is een illusie en speciale relaties ook. 

Ja Pap, sinds ik de cursus in wonderen weer bestudeer kom ik dit ook vaak tegen. Ik begrijp het wel, maar als ik naar deze wereld kijk dan hebben we allemaal speciale relaties: of je houdt van iemand of je vindt iemand vreselijk.

Weet je het gesprek over de cellen in een lichaam nog Bon. Ze hebben allemaal een andere plek maar vormen samen het geheel. Een cel van een nagel herkent een andere nagelcel maar is iedere cel geweest en zal het ook zijn. De essentie van iedere cel is hetzelfde.

Wat vaak verward wordt met het gevoel een soulmate te ontmoeten, is dat je voelt dat er op verschillende vlakken uitwisseling plaatsvindt. Tegenwoordig kun je steeds meer in elkaars energie samensmelten om zo eenheid te kunnen ervaren terwijl je nog in het lichaam zit. Dit komt doordat men meer kennis krijgt over het lichtlichaam. Ik noem alles wat niet je materiële lichaam is even voor het gemak het lichtlichaam. Je kunt dit voelen bij de ander. Het licht, de liefde, de goddelijkheid. Steeds vaker kunnen mensen dit met elkaar ervaren zonder dat het lichaam er zelfs aan te pas komt.
Je vroeg me eerder over seks op aarde en seks hier. Toen vertelde ik je ook over de prachtige ervaringen die je hier kunt hebben in een samensmelting van twee zielen, twee lichten. Veel mensen op aarde vinden de verbinding via het lichaam niet meer genoeg en zoeken naar nieuwe manieren. Deze zijn aanwezig door met bewuste intentie de energieën van het lichtlichaam samen te  laten smelten. Mensen die dit ervaren spreken vaak over een grootsheid, meeslependheid en eenheid die ze dan ervaren. Wanneer twee lichtlichamen samenvloeien ontstaat een onbeschrijfelijk gevoel van liefde en kracht. Ergens kun je dat al voelen als je hieraan denkt omdat het herinneringen zijn. Je hebt het allemaal al eerder meegemaakt.

Aangezien dit steeds vaker ook spontaan met iemand te voelen is op aarde, zijn we geneigd dit te verwarren met specialties. Dat is iedereen en ook weer niet.

Haha Pap, lekker spelen zo met al die woorden. Ik begrijp je en ik kan het vooral ook voelen. Tevens ben ik me er van bewust dat ik dit vaker kan voelen hier zowel met vrouwen, mannen, alle soorten maten en leeftijden. Het wordt zeker sterker als de ander zich hiervan ook bewust is en dezelfde intentie heeft. Mooi om te voelen. Helaas maakt mijn ego er ook vaak weer een behoeftigheid-spelletje van en wil ik de ander direct hebben, bij wijze van spreken dan. Het ego maakt namelijk wel een onderscheid ;).
Wel handig dit Pap, als we ons hier meer bewust van worden dan hoeven we ook niet meer zo moeilijk te doen over ‘vreemdgaan’. Kan ook eigenlijk niet als we allemaal één zijn. We kunnen dan heerlijke ervaringen hebben zonder het lichaam erbij te betrekken. Mag wel natuurlijk maar dit is wel makkelijk.

Ja Bon, vaak zal het lichaam je juist kunnen afleiden. Dan wordt je je weer bewust van de lichamelijke sensaties in plaats van de sensaties van het lichtlichaam, de ziel. 

Mooi Pap, dank je wel. Het lijkt op een ervaring die ik ooit heb gehad met het samensmelten met Jezus. Wat een bijzonder gevoel was dat, iets om nooit meer te vergeten.

Ja Bon, dat kan met ieder deeltje en met het grote geheel. 

Geldt dit ook voor tweelingzielen? Is dat een verschil? Dat was de vraag van iemand.

Ook hier geldt het antwoord dat alle deeltjes gedeeld worden uit het grote geheel. Het ene deeltje is niet specialer voor je dan een ander deeltje. Alles komt uit het geheel. 

Dank je Pap,

Dag Bon.

—————————-
Wil je zelf een avond meemaken over de gesprekken met mijn vader kijk dan op de evenementen of de site:
Donderdag 12 mei: Hoofddorp
Aanmelden: ijacobs@quicknet.nl
Dinsdag 14 Juni: Den Haag
Aanmelden: bonniebessem@gmail.com
Donderdag 30 Juni: Oud Beijerland
Aanmelden: info@spirituelecirkelhw.nl
——————————–
Zelf ervaren?……
Woensdag 15 Juni: Workshop schrijven met de ongeziene wereld in Den Haag.
Wil je boodschappen ontvangen vanuit de ongeziene wereld? En wil je communiceren met je dierbaren.
Ik schrijf al een tijdje de gesprekken op die ik met mijn vader heb sinds hij naar huis is gegaan.
Deze dag leg ik je uit hoe je dat zelf ook kunt doen en oefenen.
———————————
Bonnie Bessem (1968) is psychologe, auteur en levenscounselor. In 1990 kwamen ze met de hele familie voor het eerst in Het Arthur Findlay College. Samen met haar familie geven ze al jaren les in mediumschap, spiritualiteit en de Levensinitiaties®. Ook is ze initiatiefnemer en mede-oprichter van Het LevensCollege waarin men verschillende opleidingen kan volgen als levenscounselor en het nieuwe mediumschap.
Meer informatie en boodschappen uit de ongeziene wereld zie het boek Onderweg naar verlichting – ISBN:9789081747943
Boek over het mediumschap: Bonnie en Willemijn Bessem – Tao van het mediumschap
Ook te bestellen via de site.

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.