Ha Pap,

Tijdens de lezing in Amersfoort kwamen jullie met het onderwerp over belonen en straffen. Kun je me dat nogmaals duidelijk doorgeven. Ik denk dat dat wel mooi is om door te geven.

Ja Bon, we vertelde jullie dat geen mens ooit beter is geworden van straffen. Je groeit, leert en geniet niet meer. Misschien lijkt het zo kortstondig maar dichter bij onze essentie komen we er niet door. We gaan er juist verder van weg. Het idee op de aarde dat straffen zou werken is gebaseerd op de illusie van afgescheidenheid. Wanneer je een ander of jezelf straft creëer je een gevoel van afgescheidenheid. Dit creëert een gevoel van afwijzing. En afwijzing geeft als gevolg weer verschillende soorten gedragingen om dit gevoel van afwijzing te laten verdwijnen. Zoals agressie, aanval, angst, strijdt en ga zo maar door.
Voel de energie van straf maar eens door terug te denken aan een tijd of moment wanneer je straf kreeg.

Ja Pap, de momenten dat iemand mij straf gaf herinner ik me nog wel. Jeetje wat voel je je als kind dan klein.

We doen dit omdat we niet beter weten. We denken echt dat het straffen van onze kinderen en onszelf werkt. 

Ja Pap, ik geloof ook dat het moeilijker wordt om sommige stukken in ons naar het licht te brengen wanneer we onszelf straffen. En ik weet dat als ik mezelf straf, ik liever niet meer naar mezelf wil kijken maar dan gewoon een ander de schuld geef.

Ja Bon, iedereen is onder invloed van dit mechanisme. Het is een diepe misvatting dat je kinderen moet opvoeden door te straffen. Zo begint het allemaal. Dan leert het kind zichtzelf te straffen en gaat daardoor een ander straffen.
Belonen Bon is een heel ander gevoel en geeft een andere energie. Het geeft opening, opening tot groei en inzicht. Het is zo mooi dat wanneer je hier komt je dit concept direct voelt en begrijpt door de grote hoeveelheid liefde die hier aanwezig is. Het stroomt door je bewustzijn heen waardoor je direct beseft hoeveel je jezelf in je leven hebt gestraft. Je beseft dat straffen je een gevoel van apathie en afstandelijkheid brengt. Afstand van de ziel. Afstand van liefde. Afstand van het hart. Dat is wat afstandelijkheid is. 

Waarom kunnen wij trouwens die liefde niet goed voelen. Van de week had ik een klant en ook zij had haar hart na een aantal behoorlijke klappen uit bescherming gesloten. Maar zij voelde zich daardoor zo afgescheiden en afstandelijk.

Dat is precies wat er gebeurt. Het hart is de poort naar liefde. Niets anders dan dat. Sluit je de poorten dan voel je de liefde in jou minder. En op aarde sluiten we ons na een klap automatisch af. Ik riep zelfs nog: niet verliefd worden hoor, dat doet alleen maar pijn. Onzinnig en ver buiten de waarheid. Juist een open hart verzacht de pijn en hierdoor zijn wij in staat om de Liefde weer te voelen. Je had een mooi gedicht geschreven Bon, over hoe sterk is je hart.
Het afsluiten van je hart is de grootste straf, want het ontneemt je de toegang tot liefde.
Je hart is de poort, tot liefde en tot deze wereld. Ongezien, net zoals de liefde dat is, maar zo voelbaar en zo’n diep weten voor het hart.
Voel je dat je hart is gesloten vraag dan in gedachten of we je mogen helpen. Sta dan toe dat je langzaam je hart weer opent en wees je dan bewust van de liefde die je hart weer instroomt. Ja dat kan tranen geven en dat is heerlijk. Laat maar stromen en gooi maar open. De pijn van dichtdoen en houden is de grootste straf. Beloon jezelf met de oneindige bron van liefde die er ook voor jou is, altijd trouwens en overweldigend. 

Mooi Pap, ik kan het door je woorden heen voelen. Wat mij tevens verbaasd is hoeveel mensen, tijdens de visualisatie die ik geef gedurende de lezing, zoveel prachtige communicatie ontvangen. Beelden en gevoelens die ze niet hadden verwacht. Overledenen waar ze al heel lang niet meer aan hadden gedacht en gevoelens van liefde die ze dan ervaren. Dank je Pap, zo mooi om door te mogen geven en dat te ervaren hoe jullie inderdaad poorten openen bij mensen om de ongeziene wereld weer te ervaren.

Goed zo Bon, ga maar door, zo gaan er steeds meer poorten open in mensen en in je hart. Dat is precies wat ons doel is. Het openen van poorten. En er zijn er veel.
Welkom thuis. 

Leuk Pap,
Dank je wel.

—————-
​Natuurlijk mag je de berichten delen

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.