Toen mijn lichaam overleed, overleefde ik het. Mijn ik, mijn ziel, leefde gewoon voort. Is dan de dood echt of was het een illusie waar ik in geloofde?

​Ha Pap en de groep,
Klopt het dat jij onderdeel uitmaakt van de broederschap van licht, de witte broederschap?

Ja Bon, dat klopt. Daartoe behoren alle zielen die zich hebben verbonden aan het inspireren van mensen op aarde die meer licht in hun leven, in het leven van een ander en op aarde willen brengen. Deze groep is heel groot en bestaat uit grote zielen, grote denkers. Het is een absolute eer en zegen om hiervan deel uit te mogen maken. Ook de groep waarmee jij werkt in je mediumschap behoort hiertoe. Ja Bon, het teken is de witte veer en ik weet dat veel lezers zich aangesproken zullen voelen en regelmatig plotseling witte veren tegenkomen. Ook zij worden door deze grote groep geïnspireerd. Het is mooi om daar eens op te letten in je dagelijks leven. Mooi om je bewust te worden hoe vaak je wordt geïnspireerd, ondersteund en gedragen. Om je te laten dragen moet je wel je aandacht naar ons brengen anders ben je alleen maar bewust van de aarde, die jou ook draagt maar anders dan wij dat kunnen doen. 

Ja mooi Pap, even een totaal andere vraag: hoe zit dat met een biertje drinken of sigaretje roken? Zullen toch veel mensen zich afvragen lijkt me, hoe dat nou moet als je daar komt. Ben je dan direct van het roken af?

Ha ha Bon, grappenmaker. Goed deze vraag heeft alles te maken met de kracht van manifestatie. Zoals jullie creëren, zo doen wij dat ook. Hier is een andere materie maar wij kunnen wel degelijk allerlei dingen die we graag wensen laten materialiseren. Het grappige is alleen dat je wensen hier nogal snel veranderen. Onderliggende redenen om te roken, zoals verveling, gewoonte, of lichamelijke behoeften, vallen hier snel weg. Doordat het lichaam wegvalt, vallen ook een aantal instincten en behoeften weg. De ziel verlangt niet naar een sigaret. De ziel verlangt naar schoonheid, eenheid, liefde en vreugde. Ja, wij kunnen eten en drinken maar dan in onze materie vorm. En dat is een stuk lekkerder. Zoals je weet Bon is de kracht van je verwachting essentieel. Hoe meer je in staat bent te verwachten, hoe meer het mogelijk is om te materialiseren. Wij creëren net zoals jullie, maar in een andere materie. Je had een mooie oefening Bon tijdens je workshop, waarin je mensen vroeg bijzonder specifieke dingen te verwachten die dag, en de meesten zagen die ook. 

(Tijdens een workshop over Gidsen & Engelen vroeg ik de deelnemers om hun verwachtingen te vergroten, om bewijzen te vragen van hun begeleiders. En doordat je je verwachting groter maakt ben je ook beter in staat om het tegen te komen. Zoals ze in de kwantumfysica hebben ontdekt bestaat het kleinste deeltje materie pas als de onderzoeker dit ook verwacht. Verwacht hij/zij het niet, dan is het niet zichtbaar. Dat zegt nogal wat in hoe wij creëren en verwachten.)

Ja Bon, zo is het. Dit is hetzelfde wanneer wij zeggen dat hoe meer je gelooft, hoe meer je gaat zien. Of: hoe meer je je kunt verbeelden hoe meer je in staat bent de ongeziene wereld te zien. Vroeger als kind zag je de (on-)geziene wereld in je verbeelding, alleen later noemde je het fantasie.
Doe maar eens een test: vraag nu aan ons om je de komende dag een teken te geven. Wat wil je dat dat teken is? Dan zullen wij ervoor zorgen. Graag horen we terug wat je tegen bent gekomen. We vragen je 24 uur op het teken te letten .…

Oh leuk Pap, spelen… daar hou ik van. Ik heb ook nog een persoonlijke vraag over het LevensCollege. Wat vinden jullie daarvan?

Nou Bon, wij zijn degenen geweest die de beelden bij ieder van jullie hebben ingegeven om zoiets te starten. Bij de één iets sterker dan bij de ander, maar deze samenstelling is geen toeval, en het zal ook groeien. Wat absoluut van belang is, is jullie intentie tot delen, ook al vervalt ieder van jullie af en toe in gedachten van tekort. Zoals je weet vermenigvuldig je door te delen 😉
Ons plan is dat het LevensCollege, wat een onderdeel is van een grotere lichtgolf, een haven, een inspiratie kan zijn voor mensen. Alle initiatieven waarin liefde en licht worden gepromoot, worden door deze grote groep ingegeven. En van tevoren al afgesproken, ook door jullie. Ieder van jullie gaat door haar/ zijn eigen processen heen op dit moment en ook dat ondersteunen wij. Verandering lijkt heel beangstigend, maar is onherroepelijk een feit, voor iedereen. En met die verandering kunnen we elkaar helpen. Op dit moment maken jullie havens in je eigen huis waar mensen kunnen komen om te leren, te delen en samen te zijn.
Dat is toch het mooiste wat er is Bon. 

Ja Pap, zeker, om zo blij van te worden. Fijn om dit even te horen en fijn om te voelen hoe jullie ons inspireren bij alles wat we mogen maken en doorgeven.
Oké Pap, nu even over de theorieën dat deze wereld een illusie is. Je kunt dat lezen in het non-dualisme maar ook in Een Cursus in Wonderen, en volgens mij hebben jullie het daar ook over gehad. Redelijk frustrerend om pijn, verdriet, en al het menselijk lijden hier af te doen als een illusie. Dan zou je toch al die theorieën door de plee willen trekken…

Zo Bon, lekker bezig? Goed luisteren…
Er is een verschil tussen iets wat een droom is, en de werkelijkheid die jij beleeft in de droom. Zolang jij in de droom zit en ik vertel je dat het een droom is, zul je me voor gek uitmaken. Op het moment dat je wakker wordt, hoef ik je niet meer te vertellen dat het een droom was.
De droom kan wel heel werkelijk aanvoelen. Daar zal ik niet over twisten. Toen mijn lichaam overleed, overleefde ik het. Mijn ik, mijn ziel, leefde gewoon voort. Is dan de dood echt of was het een illusie waar ik in geloofde?

Oh mooi deze Pap, die komt binnen. Ja wij denken dat we dood gaan maar dat gaan we niet haha… alleen het lichaam sterft en dat zijn we dus niet. Maar als ik geloof dat ik mijn lichaam ben dan sterf IK… en dat is dus de illusie…

Ja Bon en die kun je verder trekken. Zeker zolang de mens zich blijft identificeren met zijn lichaam. 

Oké maar hebben wij dan ook met onze gedachten deze aarde geschapen?

Bon, je schept dagelijks hele werelden. Kijk eens naar je afgelopen dag. Je had nogal last van storende, beperkende gedachten. Die wereld waar je in leefde was een wereld van tekort, van iets niet kunnen, van niet geloven in jezelf en in de ander, enz… En vorige maand was je in Australië waar je die Aboriginal vrouw ontmoette. Toen was jouw dag magisch, opwindend en was de aarde een paradijs. Zelfs tijdens 1 dag is de aarde een plek van de hel of het paradijs, het is maar net waar je gedachten zitten en wat ze laten zien. 

Ja Pap, maar maakt dat materie?

Ja Bon, kijk wat er gebeurt als meerdere mensen geloven in tekort. In oorlog… dan gaan ze scheppen om dit daadwerkelijk uit te voeren, te beleven, omdat ze ergens in geloven.

Ja, maar het scheppen van de aarde dan?

Bon, de aarde heeft een materie, maar je gedachten en gevoelens ook. Die scheppen ook. Misschien een wereld die je niet ziet, maar die wel bestaat. Zo scheppen meerdere zielen samen een aarde, of een hemellichaam, of een universum.

Jeetje, daar ben ik even stil van, dat moet ik even op me laten inwerken. Dank je wel Pap. Ik heb weer even genoeg stof tot nadenken. Maar misschien moet ik dat niet te veel doen voordat ik weer allemaal werelden van illusies creëer.
Dank je Pap,

Alsjeblieft Bon.

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.