Ha Bon,
Voelbaar zijn we weer h
è, dat komt door jouw onuitputtelijke wens en vraag om waarheid te vinden en over te brengen. Ja, je hebt gelijk dat het beter is om te kiezen voor vreugde en liefde in je leven. Waarom voor het lijden kiezen of heb je geen keuze? Vaak voelt het alsof er geen keuze is en word je meegenomen in het drama dat de mens zo goed kan scheppen. Maar de ziel, de ware essentie van de mens, is soms zo verstopt onder al die lagen van creaties, geloofsovertuigingen en ideeën. Terwijl iedereen die je het vraagt zou willen kiezen voor liefde en vreugde. En weet je Bon, waarheid. Wat is waarheid? Waarheid is dat je (mede) schepper bent van al deze creaties op aarde. Zonder oordeel overigens. De waarheid is niet je scheppingen qua inhoud, maar het feit dat je ze schept. Dus laat je niet verleiden tot discussie wie gelijk heeft of de waarheid in pacht heeft. Dan gaan we namelijk bediscussiëren of je scheppingen waar zijn. Niets dat vergankelijk is, is waarheid en al jouw scheppingen zijn vergankelijk. Alles wat onvergankelijk is, is waarheid = vreugde = liefde = leven = God.
Het feit dat je schepper bent is onvergankelijk. Nu kun je je gaan afvragen of dit waarheid is 😉 Succes daarmee, ga hierover je hersens maar eens lekker kraken en vergeet niet je hart te gebruiken omdat dat met waarheid resoneert. 

Ja Pap, en ik voel dan ook zo de behoefte te zeggen dat het niet veel uitmaakt wat waarheid in dit geval zou zijn maar wel of het je vreugde geeft. En om terug te komen op het lijden Pap, veel mensen hebben niet het gevoel of de mogelijkheid om voor iets anders te kiezen. Heel veel mensen zien niets anders dan de ellende en het drama in de wereld. Grappig Pap, hoe er alsmaar een MAAR is … vermoeiend toch? We denken alsmaar in maar. Waarom doen we dat eigenlijk?

Dat komt Bon doordat je essentie en dat wat je creëert vaak lijnrecht tegenover elkaar staan. Vaak creëer je uit lijden, tekort of angst en ben je liefde. Dan krijg je altijd een MAAR. Een schijnbare, dat wel, want er is geen maar … alles is er precies zoals het er is.
‘In de stilte kun je me horen’ betekent ‘zet je denken even op pauze en gebruik een ander zintuig om te ervaren en te begrijpen’. De stem van liefde of de stem van God tettert niet in je oor, dat doet overigens wel je kritische stem binnenin. Die zender staat vaak op. En er is nog een andere zender: de zender van Liefde. Die hoor je met je hart waar de zetel van liefde zich bevindt. 

Ja Pap, weet je soms krijg ik het gevoel of het ego echt een ding is wat er niet hoort.

Er zijn wel meer dingen in je leven die er niet horen maar er toch zijn en omdat ze er zijn, horen ze erbij.

Ja Pap, wat een flauwe opmerking.

Nee een opmerking die je nog niet snapt. Ga eerst eens voelen voordat je weer gaat denken. Weet je trouwens hoe vaak men iets flauw vindt of weggooit omdat men het niet direct begrijpt. Neem eens de tijd om iets te leren begrijpen met je denken en met je hart. Ik leg je net uit dat je hart het wel zal begrijpen. Doe maar.

Ik ben 5 minuten stil en voel … en ik snap het. Alles hoort erbij omdat ik degene ben die dat mede schept maar mijn scheppingen horen er niet altijd te zijn. Nou hoop ik dat jij het ook snapt hihi.
Dank je Pap, ja je hebt gelijk. Iets vaker de tijd nemen om iets te gaan begrijpen op verschillende levels. Wat leuk trouwens dat je Marlou ook weer zo inspireert. Zal al haar stukken ook gaan delen en vooral de ervaringen die ze heeft. Trouwens wel weer heel anders dan wat wij doen Pap.

Ja dat komt doordat jullie ook anders zijn en iets anders vragen. Marlou wil de ervaring en jij wil het liefst daarnaast nog het hele universum snappen ;). Ieder mens loopt een ander pad naar de waarheid en de essentie. Welk pad je ook neemt, volg hem naar binnen. Wat doet het met je. Wat begrijp je. Hoe zit jij in elkaar. Wat is je denken. Wat is je hart. Wat is je essentie. Die kun je alleen maar te weten komen wanneer je hem binnenin onderzoekt en ervaart. 

Ja mooi Pap, ik kan zo blij zijn met mijn brein haha en al haar wegen die ze loopt en probeert uit te denken. Maar ook mijn hart dat dan resoneert alsof ze gaat zoemen als ik dichterbij de waarheid kom. En inderdaad heb ik gemerkt dat wanneer ik zoem, ik dichterbij de waarheid kom en dat weer altijd vrede en vreugde geeft.

En dan nog 1 stap Bon, overgave….
Overgave aan het Goddelijke en waar dit je dan naar toe mag brengen. Wat voel je nu?

Angst Pap. Voor verandering, voor het onbekende terwijl ik ergens diep vanbinnen verlangen voel.

Ja dat weet ik Bon. Succes. Niemand kan jouw pad of dat van een ander lopen. 

<3 Bonnie

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.