Ha Pap, een vraag van iemand over zelfgenezing:

“Ik heb een vraag voor je vader en de groep over zelfgenezing. Ik heb al wel het een en ander gelezen van jouw stukken en ik weet dat er al over heling is gesproken. Toch gooi ik de vraag weer even op. Het herstel, de genezing van mijn lichaam gaat onmogelijk traag. Ik heb het gevoel dat er iets kan gebeuren wat dit zou kunnen versnellen maar ik kan er niet bij. Dus mijn vraag gaat over de beste en mooiste manieren van zelfgenezing, in verbinding met het ongeziene veld. Hoe kunnen ze mij (en ons hier op aarde) het beste helpen.
​En voor mij: Waarom geneest het nog niet?”

Ha Bon,

Ik zal hier niet de enige zijn die je inspireert met dit onderwerp. We zijn met meerderen om het beeld geheel over te kunnen brengen.
Zelfgenezing is, als je het absoluut bekijkt, al geen mogelijkheid aangezien het Zelf heel is en er niets te genezen valt. Hierin ligt een enorme vrede. Het lichaam daarentegen is een ander verhaal. Het lichaam is niet gemaakt van onvergankelijke materie en is dus onderhevig aan andere invloeden dan de ziel. Dus voor alle duidelijkheid: het Zelf hoeft niet genezen te worden; het lichaam volgt haar eigen programma. Het lichaam is onderhevig aan de aardse wetten en zit vol met bacteriën, virussen en allerlei soorten aanwezigheden. Op aarde is er een strijd gaande tussen bacteriën, goede die je lichaam levend houden en slechte die het lichaam willen opeten. Het lichaam is gemaakt van een vaste materie en is dus ongelofelijk traag. Zo snel als je een gedachte kunt hebben zo langzaam is het lichaam.
Daarnaast is er niets in de ziel wat het lichaam zou willen genezen. Wel ons ego of de persoonlijkheid aangezien die oordeelt in ziek en gezond. Dit als kader waarin we het onderwerp verder erkennen.
Velen op aarde in een staat van verlichting of zelfrealisatie hebben het lichaam af moeten leggen door een bacterie, een ziekte aangezien het lichaam gemaakt is van aardse materie. Dit zijn feiten. Er is bij hen geen behoefte geweest tot genezing van het aardse lichaam. Zij hebben zichzelf ook nooit als ‘ziek’ beschouwd, dit weten we aangezien we weten wie ze zijn.
Hierin ligt een belangrijke stap. De ziel is in overgave, vrede en berusting waardoor het lichaam de kans krijgt haar werk te doen… of niet. Beiden kanten is precies goed.
Het ego beoordeelt het lichaam als ziek, dat moet dus worden opgelost. Hierin ligt strijd. Nou vindt er een strijd plaats op vele gebieden in een mensenleven en dus ook in het lichaam. Zeker, het willen oplossen zal een toename aan strijd veroorzaken. Of dit het gewenste resultaat heeft is niet altijd een zekerheid. Soms doen medicatie of enigerlei geneeskunde hun werk. En soms doen ze dat niet.
In de ziel zit vertrouwen, een groot vertrouwen in de heelheid van haar Zijn. Hierin ligt de vrede.
De belangrijkste vraag is het hoe we onze persoonlijkheid en ego kunnen helen en hoe we onze essentie kunnen ervaren. Goed, we weten dat de vraag wordt gesteld vanuit de kant van persoonlijkheid, ziekte en genezing. En hoe je het lichaam het beste kunt ondersteunen tot genezing, heelheid.
De vraag hoe een ziekte in het lichaam of geest kan ontstaan is een vraag met vele antwoorden: een voor dit leven afgesproken wens, een gevolg van de verontreiniging op aarde, van eten, van je denken, van besmetting, van een bacteriële infectie of het lichaam werkt iets uit, enz. De lijst is eindeloos. Zoveel oorzaken kunnen er zijn waardoor het lichaam in een ziekteproces komt en zelfs kan afsterven. Nou is het zo dat uiteindelijk iedereen het lichaam af moet leggen. Soms ontstaat een ziekte door jouw toedoen, soms niet. Soms kun je je lichaam door jouw interventies en liefde genezen, soms niet. Je bent er dus niet altijd scheppend in geweest en het is niet altijd voorbestemd. 

Zo Pap, lekker dit haha. Nu een antwoord?

Goed Bon, je kunt iets doen aan de randvoorwaarden. Je kunt letten op je eten, beweging en dat waar het lichaam behoefte aan heeft. Je kunt het liefdevol ondersteunen door middel van een diep vertrouwen en je kunt veel verschillende technieken proberen zowel via het medische als alternatieve circuit. Wat je precies moet doen ter ondersteuning is afhankelijk van de persoon. Van belang is om zelf heel goed te voelen of iets goed voor je is. En daarin ligt ook de ruimte waarin we scheppend bezig kunnen zijn. Wanneer een behandeling goed voelt dan zal die in de meeste gevallen zo uitpakken. Voelt een behandeling niet goed dan zou ik hem niet toepassen op het lichaam. De versnelling waarover in deze vraag wordt gesproken is te behalen door geloof en vertrouwen. Hierdoor zal je gevoel over je lichaam sneller beter kunnen zijn. Wat overigens niet eens wil zeggen dat het lichaam al gezond is. Hoeveel mensen hebben niet eens door dat ze een ziekte in het lichaam meedragen. Sterker nog, die aardse lichamen zitten vol met potentiële boosdoeners.
Wel kunnen we je aangeven dat boosheid, wrok, en schuldgevoelens weinig licht aan de cellen geven. Boosheid tegenover de eventuele ziekte in het lichaam is geen aanrader. De ondersteuning ligt dus in de hoeveelheid licht die we de cellen geven door middel van liefde, aanraking, acceptatie, visualisatie en verbinding met de grote Bron van licht, het goddelijke. Soms is het lichaam in een onomkeerbaar proces van ontbinding, dan is de identificatie met het echte Zelf een essentiële stap. Hierdoor kan volledige vrede worden bereikt.

Betreffende de vraagsteller, waarom het bij hem nog niet geneest, is omdat het lichaam nog niet is genezen. Tot nu toe heeft het een functie, al zal zijn ego daar anders over denken. Deze functie is wat het is. Het lichaam is traag in zijn verwerking. Zijn denken is al wat sneller.

Wij helpen graag om je te verbinden met je ware essentie. In de aardse wereld bestaat het concept dualiteit, gezondheid en ziekte en die ervaring zullen jullie dus opdoen. De staat opheffen van dualiteit zal een complete verandering aan de structuur van het lichaam tot gevolg hebben. Het zal uit licht bestaan. Wees stil, ontspan en laat je voeden door de energie vanuit de grote Bron… kom tot rust in de geest en ontspan in het lichaam. Laat je leiden door jouw innerlijke heilige stem en het zal je daar brengen waar je moet zijn voor je ervaringen. 

Pap, ik onderbreek even, het is toch zo dat hoe meer we vertrouwen, hoe meer we in staat zijn tot scheppen, en dus ook herscheppen. Toch ook van ons lichaam?

Wanneer je dat vertrouwen bereikt Bon, leef je niet meer in de dualiteit en is het concept ziekte verdwenen… dus ook uit je lichaam.

Goed Pap, samengevat zodanig dat iedereen het kan begrijpen?

Acceptatie Bon en … Liefde.

Dank je Pap, ik zal deze tekst eens goed gaan doorvoelen.

s’ Avonds tijdens een avond workshop kwamen er nog meer beelden over ziekte in het lichaam. Ze lieten me zien hoe het lichaam reageert op alles: je gedachten, je gevoelens, je eten, je interacties met anderen, de luchtvervuiling. Ook hoorde ik ze zeggen dat het mooiste wat we het lichaam kunnen geven om te herstellen is: geduld. GEDULD.
Veel kan er gedaan worden met muziek- en lichtfrequenties. Licht is één van de belangrijkste factoren in een cel. Lichttherapie maar ook visualisaties van licht door de cellen.

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.