Mediumschap…
Ik herinner me nog als kind dat in communie zijn met de ongeziene wereld een heel natuurlijk proces was en hoe het verdween in mijn puberteit.

Ik herinner me ook die eerste keer, ruim 26 jaar geleden toen ik voor het eerst aankwam op het Arthur Findlay College in Engeland, een school voor spiritualisme en mediumschap. Ik kwam thuis. Ik herkende het oude landhuis met die spookachtige gangen en die bijzonder mooie bomen in de tuin.

Geploeterd heb ik daar en mijn leraar Len Lobban zei: over 15 jaar weet je wat je waard bent…. ahhhggrrr.  Op die leeftijd is dat niet iets wat je wilt horen ook omdat ik net mijn studie Psychologie had afgerond.

Mentaal mediumschap, Trance mediumschap, Fysiek Mediumschap, de geschiedenis van het Spiritualisme, praten met die oude wijze mediums over het contact met de ongeziene wereld en de wijsheden die doorkwamen. Gefrustreerd als het niet lukte. In de hemel beland als ik een mooi contact had of in trance de mooiste filosofische esoterische boodschappen doorkwamen.

En dan kwamen we terug in Nederland, waar nog niets was. Ja een handje vol mediums die ook aan het leren waren in Engeland. Langzaam de wegbanend en het durven uitkomen voor het feit dat je het mediumschap beoefende en ontwikkelde.

Jarenlang in de kelder van mijn ouders seances, workshops en de energie opbouwen. Een geluk als je hele familie hier opeens aan mee doet…samen sta je sterk.

Geen meervoudige persoonlijkheidsstoornis maar een bijzonder liefdevolle Gids die door mij heen sprak. 

Nu is het wel anders….iedereen kan zich medium noemen en iedereen is ook steeds gevoeliger aan het worden echter het vak mediumschap is wel echt een ander verhaal.

Mediumschap is ook leren onderscheiden wanneer je ego met een verhaal aan de haal gaat. Mediumschap is ook diep diep beseffen welke impact jouw woorden hebben op een ander. Mediumschap is een commitment waarin je veel tijd geeft aan het opbouwen van die verbinding om een zo zuiver mogelijk instrument te mogen zijn…..

Mediumschap is mijn grote liefde en tegelijkertijd mijn grootste uitdaging geweest. Het schaafde aan mijn persoonlijkheid om die in dienst te laten staan van de ziel en haar missie.

En dan na 20 jaar medium zijn zegt mijn vader na zijn overlijden, 4 jaar geleden,: “nou je hebt nu leuk 20 jaar geoefend, nu gaan we beginnen” Het was niet 15 jaar maar 20 jaar en nog….haha

Die mystieke weg van het mediumschap, het onbekende ontdekken en betreden. De verwondering en diepe vreugde in je hart.

Iedere dag weer, na sessies, opleidingsdagen of lezingen ben ik diep geroerd door juist die verbinding. Ik kan me geen leven voorstellen zonder dat gevoel dat je nooit alleen bent, dat er “guidance” voor je is en dat je gedragen wordt in die Goddelijke adem.

Bonnie

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.