Think and Grow….

Wat een fantastisch boek is het boek van Napoleon Hill: Think and grow rich. Eigenlijk was ik zo verbaasd om deze principes die al in 1937 zijn opgeschreven, overeenkomen met wat in Hemeltaal staat beschreven over hoe belangrijk het is dat we ons als mens gaan beseffen dat we Schepper zijn van ons leven.

Hoe bijzonder om dan die ingrediënten die je leven scheppen weer tegen te komen in een boek geschreven in opdracht van Andrew Carnegie om te beschrijven hoe mensen rijk worden. Hoe zet je iets op? Hoe groei je en wat zijn de ingrediënten?

In het mediumschap en de beoefening ervan komen we ook veel van deze ingrediënten tegen. En in de psychologie zou het verstandig zijn als ze daar meer mee gaan werken. Think and grow happy, think and grow peace, think and grow your own dream.
Zo fijn dat we binnen het LevensCollege deze sleutel hebben gevonden. Toch zou ik tegen al onze studenten willen zeggen: koop dit boek. Bestudeer het, beoefen het, hou vol en herhaal.

Het belangrijkste ingrediënt is je verbeeldingskracht. Je eigen denken die jouw droom om kan zetten in verbeelding zodat je het kunt zien, voelen, ruiken en al ervaren voordat het in de werkelijkheid van het aardse bestaan zichtbaar wordt. Je kunt het al in jouw verbeelding ervaren. Hoe meer je in staat bent je droom te verbeelden en in die verbeelding het te voelen en te ervaren hoe meer jij zeker kunt zijn van de manifestatie ervan op aarde.
Dan is het natuurlijk allereerst belangrijk dat jij weet waar je naar verlangt.
Ook in Hemeltaal vertellen ze ons dat mediumschap en verbinding met dierbaren die al Thuis zijn ontstaat in eerste instantie in je verbeelding. Een krachtig zintuig van de ziel. Die we helaas op aarde af hebben gedaan als fantasie, echter het meest krachtige scheppingsmiddel is die we tot onze beschikking hebben.

Het tweede belangrijkste ingrediënt is volharding en vertrouwen. Wanneer je in iets wilt groeien of iets wilt leren dan zal je volharding moeten tonen. Volharding in het beoefenen, in het herhalen en vooral in het doorgaan als er een tegenslag komt. Die komt namelijk altijd wel in de vorm van teleurstellingen, fouten en verkeerde inschattingen. Het hoort er gewoon bij.
Als ik bang was geweest voor fouten dat had ik het mediumschap nooit geleerd want jeetje wat komt je er daar toch veel tegen. Als je niet het zaadje van vertrouwen laat groeien en je geeft op na de eerste tegenslag, of na de tweede of derde dan ga je helaas nooit die droom neerzetten die jij wilt in je leven. Opgeven kan altijd nog, daar heb je nu geen tijd voor.

De derde belangrijke ingrediënt is je zesde zintuig. Je kunt mijn vreugde begrijpen als ik dat lees in een boek hoe je rijk kunt worden haha. Inmiddels het boek ook aan man en kinderen gegeven omdat deze titel ze wel aanspreekt en over de rijkste mensen gaat in de wereld. Niet zo’n zweef boek 😉
Verbinding hebben met jouw intuïtie en verbinding hebben met de universele intelligentie. Ik noem het verbinding hebben met mijn onzichtbare raad van bestuur. Ik doe mijn ogen dicht, stel me voor (hier heb je die verbeeldingskracht weer) dat mijn hart zich als een lotusbloem opent en stel me voor dat ik aan de ronde tafel zit met mijn raad van bestuur. Mijn vader zit daar, Gandhi, ‘God himself’ en nog een paar zeer inspirerende gidsen en engelen. Ik word stil en ontvang de ingevingen. Soms hebben we discussie, omdat ik nogal eigenwijs ben en soms word ik opgetild naar een hoger bewustzijn waardoor ik zo veel meer begrijp.

Het laatste belangrijkste ingrediënt is je besluitvaardigheid. Ach wat kunnen we toch twijfelen en ach wat kost ons dat toch ongelofelijk veel tijd. We zijn zo bang om de verkeerde beslissing te maken maar wat blijkt. De foute beslissing is om te gaan twijfelen. Hoe vaak heeft twijfel je niet tegengehouden om te doen wat je in eerste instantie voelde om wel te gaan doen. De koppeling met je intuïtie en besluitvaardigheid is een essentiële om te maken. Volg je intuïtie, stop met twijfelen. Ja, je zal soms tegenslagen krijgen maar je begint niet eens aan de reis als je bij de eerste stap al staat te twijfelen.

Ik heb gezien hoe snel dingen bij mij groeien en zich manifesteren door direct mijn intuïtie te volgen. Soms roep ik het al van de daken voordat ik überhaupt alles heb doordacht. Gewoon starten en de rest volg snel vanzelf. Zo is vroeger mijn praktijk en ons mediumschap begonnen. Zo is het LevensCollege gaan groeien en zo ontstaan de mooiste modules, zoals de Healing & Bewustwording samen met Yvette. Nu zijn we ook weer gestart…met een nieuw boek waarin we uitleggen hoe wij en hoe jij de meester kan worden van je eigen leven. Healing & Bewustwording krijgt nu ook een boek naast de live en online opleiding.

Inmiddels ben ik er wel achter en wordt het ook nog eens bevestigd door Napoleon Hill: wanneer jij je denken beheerst dan beheers jij je leven…
En natuurlijk kun je dan met allerlei voorbeelden aankomen waarin je me aangeeft, welke gebeurtenissen je toch echt niet zelf kan hebben veroorzaakt. Het antwoord is: wanneer wij zelf het heft niet in handen nemen en ons leven bewust creëren dan neemt het leven het heft in handen en worden wij een speelbal van toevalligheden.

Groei, ga, verbeeld en sluit je aan bij prachtige gelijkgestemden. Speel en geniet.
<3

Liefde is de vlam die de ziel doet ontvlammen

Irene - de Levensinitiaties en Heelwording

Na de Levensinitiaties ben ik Heelwording aan het volgen. Wat een diepgaande transformatie vindt er in mij plaats. Ik vind mijn essentie en kracht om te leven vanuit mijn ziel en ben steeds minder bang om daadwerkelijk die stappen te zetten.

Jennecke - Mystieke avonden

Heerlijke avonden waarbij ik kan herbronnen en geinspireerd raak door de teksten en muziek, telkens weer. De meditaties voelen voor mij diep en helend op een heel laagdrempelige manier. Ik kan het van harte aanbevelen.

Ilona Sitskoorn - Ibiza retraite

De diepgang in een retraite als deze ontstaat alleen als je door ware leermeesters begeleid wordt. En dat zijn jullie Bonnie en Irina! De plaatsen waar jullie mij naar toe hebben begeleid, hebben wederom voor mooie inzichten gezorgd. Ik heb nu op een nog diepere laag ervaren wat thuiskomen bij jezelf betekent. Ik ben dankbaar dat ik jullie al jaren ken en ik hoop nog heel lang met jullie mee te mogen lopen op dit pad. Elke retraite opnieuw word ik nog een laag dieper begeleid. Dank jullie wel, jullie zijn magisch…

Karijn Kees - Ibiza & mystieke transformatie retraite

Tijdens deze retreat heb ik voor eens en altijd ervaren dat je nooit alleen bent. Dat er vanuit de ongeziene wereld altijd hulp in overvloed is. Bonnie en Irina zijn docenten die je vanuit directe inspiratie, liefdevol en vastberaden begeleiden tijdens levensveranderende sessies.
De locatie is bovendien prachtig en er wordt heerlijk vegetarisch voor je gekookt.
Voor mij zijn er tijdens deze retraite werelden geopend waar ik het bestaan niet van wist. En ik dacht dat ik al veel had ervaren.

Sandra - mystieke transformatie retraite
Magische ervaring! Ik heb meerdere retraites mogen ervaren maar deze overtrof alles. Mooie cirkels, persoonlijke reading en nog meer bewustwording op wie ik nu eigenlijk ben. Genoeg aandacht van Bonnie & Irina, ruimte voor contemplatie. Bovendien was de locatie ook prachtig. Rustige omgeving en een heerlijk bed. Als afsluiter… heerlijk plant based keuken.